Class of 02
Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra/östra

RIG-spelaren som valt att gå sin egen väg

ANNONS

"Har såklart påverkat mig mer än jag tror, har haft perioder där jag deppat ihop och tyckt synd om oss"

14 RIG-spelare tar studenten om några månader och undan för undan börjar de göra klart med sina nya klubbar till nästa säsong. Hittills är det bara på killsidan som ett par har kritat på ett kontrakt redan. Jacob Almström är klar för Visby, August Flod är klar för Dalen och Emrick Wiggur är klar för Storvreta. Innebandymagazinet har pratat med några från class of 02 för att höra vad de tänker om sitt framtida val av ny förening.

Team Kalix-fostrade backen Emmy Engman skiljer sig lite gentemot sina lagkamrater på RIG Umeå. Hon håller just nu på med att se över var hon ska spela nästa säsong och hon har framförallt siktet inställt på ett topplag i Allsvenskan och inte SSL.

- Tankarna inför framtiden är lite blandade, jag har haft kontakt med några olika lag och mestadels allsvenska lag så därav har jag inte haft möjlighet att provträna än. Jag har några lag som jag har kontakt med men nämner inga namn, säger Engman till Innebandymagazinet.

De flesta av dina lagkamrater söker sig till SSL, varför har du valt att söka dig till Allsvenskan?

- Eftersom en del av RIG har blivit påverkad av pandemin så har vi treor missat många ”viktiga” matcher för ens utveckling. Därav känner jag mig inte stressad att spela i SSL direkt. Utan ser hellre under lång sikt att få spela många matcher och faktiskt få vara med och bidra och utvecklas.

Du är inne på att pandemin har påverkat ditt beslut av ny klubb, hur har det varit att gå sista året på ett innebandygymnasium under dessa omständigheter?

- Pandemin har såklart påverkat mig mer än jag tror, har haft perioder där jag deppat ihop och tyckt synd om oss men problemet är så mycket större i världen än att innebandyn blivit drabbad. Under mina år här i Umeå har jag lärt mig så mycket, bland annat mognat i mig själv. Under vägen har jag stött på en och en annan jobbig motgång och fått lära mig hantera dessa situationer så det känns absolut som att jag är redo att stå på egna ben nu efter RIG.

Det har dock sina fördelar med att gå på RIG för när övriga Allsvenska klubbar inte kunnat träna så har RIG-spelarna i alla fall fått träna när skolan varit öppen.

- Det har som sagt varit en speciell tid för många. Att flytta för innebandyns skull och inte få spela matcher är såklart super tråkigt. Men så är läget och från den ljusa sidan får vi vara glada för att vi får möjligheten att vara i Umeå och träna i ala fall.

Engman är hemlighetsfull om vilka klubbar som hon är intresserad av men ska hon spela för en toppklubb som har spel i SSL på sin radar så borde Kalmarsund, Storvreta, Skoghall och Telge vara fyra stora favoriter. Eftersom hon kommer från Kalix så är nog även IBK Dalen ett hett alternativ.  

- Det viktigaste när jag ska ta mitt beslut om klubb är att jag ska trivas. Jag har flera faktorer som kommer påverka mitt beslut dels pojkvän och även studier. Jag har som mål att försöka ta ett beslut så snart som möjligt för att få det klart och sen kunna slappna av sista RIG-tiden.


TV: Mika Kohonens nycklar till framgång

Världens bästa spelare genom tiderna avslöjar framgångsreceptet i Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

FAKTA

Emmy Engmans meritlista

• All-Star Team Distriktsmästerskap 2015/2016 (Kalix) • Kval till Allsvenskan 2015/2016, 2017/2018 (Kalix) • SDF-SM 2018 (Norrbotten) • SDF-SM 2019 (Norrbotten) • SM-Guld DJ18 2019 (RIG) • Seriesegrare Allsvenskan Norra 2018/2019 (RIG) • Seriesegrare Allsvenskan Norra 2019/2020 (RIG)

Den här artikeln handlar om: