Lund-Sirius 18.00
Foto: Jimmy Palm
Superligan

Lunds succéjanuari har bäddat för nytt kontrakt

ANNONS

Nykomlingarna har närmat sig lagen ovanför och ikväll kan man kliva upp över nedflyttningsstrecket för första gången.

SSL-nykomlingarna IBK Lund har legat sist i tabellen mest hela säsongen men under januari månad har man vaknat till liv rejält och tagit mer än hälften av laget samlade poäng. På fem matcher har man spelat in sex poäng vilket är en poäng mer än vad man spelade in på de 11 första matcherna.

- Vi har börjat växa in i SSL och hittat vår roll i serien. Vi har varit med i de flesta matcherna under hela säsongen men nu har vi tagit nästa steg och börjat plocka poäng också, säger kapten Lisa Stellansdottir till Innebandymagazinet.

Men förra helgen åkte man på en rejäl utskåpning av Thorengruppen när man föll med hela 4-15. En förlust som inte påverkat lagets självförtroende allt för mycket enligt kaptenen utan den matchen är arkiverad och nu fortsätter man bygga vidare på den positiva trenden som årets första månad byggt upp.

- Det var såklart inte så kul men vi har haft en bra träningsvecka efter det och släppt den matchen och nu blickar vi bara framåt.

Lunds framfart i januari har fått laget att närma sig lagen ovanför och nu är man i allra högsta grad inblandad i striden om nytt kontrakt. Det är bara en poäng upp till Karlstad och Jönköping som tillsammans med Lund kommer slåss om vilka två som kommer få lämna. Men även om Lund ligger efter just nu så har man en fördel av att Karlstad har spelat två matcher mer och Jönköping tre matcher mer.  

- Det hade varit kul att ta oss upp över strecket redan idag men vi är nära nu och jag känner mig faktiskt inte speciellt orolig utan vi ska fixa det.

 

Idag kommer tabelltrean Sirius på besök, en match som skulle spelats för två helger sedan men som ställdes in bara ett par timmar innan matchstart. Något som fick ett tråkigt efterspel då Sirius fick reda på plats att Lund hade ett Coronafall i truppen. Spelare började anklaga varandra på Twitter efter matchen och sedan gick båda föreningarna ut med olika versioner om vad som egentligen hände.  

- Vi är väldigt taggade och jag kan tänka mig att Sirius är det också eftersom det är en uppskjuten match. Jag tror det kommer vara två lag som är superladdade för att ta tre poäng.

Är det säkert att matchen kommer spelas idag då?

- Haha, ja nu hoppas jag verkligen att den blir av. Från vår sida är vi i alla fall helt inställda på att spela match.

Med tanke på alla skriverier efter det inträffade senast, är det något som ni kan vända till tändvätska inför dagens möte?

- Det blev ganska konstigt sist och det var en tråkig situation som uppstod på grund av Coronan så det känns underligt att använda det som motivation med tanke på hur det ser ut i världen. Utan vi försöker bara skita i skriverierna och köra på som vanligt.


TV: Mika Kohonens nycklar till framgång

Världens bästa spelare genom tiderna avslöjar framgångsreceptet i Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: