Foto: Helmuth Subiabre
Superligan

Lund värvar in två fd SSL-spelare

ANNONS

SSL-nykomlingarna hann att göra klart med två nya spelare på dubbellicens under Deadline Day.

Nykomlingarna Lund har haft lite manfall i SSL-truppen på sista tiden och därför valde man att skriva dubbellicens med två före detta SSL-spelare från Örnsköldsvik. Båda spelarna är födda 2001 och och det är Hanna Kristoffersson och Ida Sundström som är klara för spel med skåningarna. Kristoffersson finns med redan ikväll mot Sirius men Sundström ansluter först efter U19-landslagslägret nästa vecka. 

Kristoffersson är en riktig poängmaskin som gjorde 12 poäng i SSL som 17-åring när Örnsköldsvik var nykomlingar. Förra säsongen öste hon in 49 poäng i Allsvenskan och i år han hon med hela 19 poäng på sex matcher innan serien stängdes ner.

- Kristoffersson har under de senaste säsongerna visat sig vara en viktig spelare och poängmakare för Örnsköldsvik. Hon har en bra spelförståelse och har en förmåga att hitta farliga positioner offensivt för att ständigt vara ett hot. Utöver detta är hon även väldigt bra med klubba och boll, säger den tillförordnande assisterade tränaren Ludvig Nilsson till lagets hemsida

Sundström är en allroundspelare som kan utnyttjas på flera positioner och även hon debuterade i SSL för två säsonger sedan. Då gjorde hon tre poäng och förra säsongen utökade hon skörden till nio. Den här säsongen hann hon med att göra fem poäng på sex matcher. I nästa vecka är hon uttagen till landslagslägret som U19 har.

- En spännande spelare med fin bollbehandling och bra balans i sitt spel. Har mestadels gått som center under säsongen, men behärskar även andra positioner, vilket gör henne till en väldigt användbar spelartyp.


TV: Mika Kohonens nycklar till framgång

Världens bästa spelare genom tiderna avslöjar framgångsreceptet i Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: