Lagan-Karlstad 19.00
Simon Sjögren (#77) på bänken mot Åstorp/Kvidinge
Foto: Anders Andersson
Allsvenskan södra

Karlstads nyförvärv levererade direkt trots begränsad speltid

ANNONS

Tanken var att han inte skulle spela men han fick några byten och gjorde poäng direkt.

Karlstad presenterade nyförvärvet Simon Sjögren i fredags och på söndagen fanns han med i Karlstads trupp mot Åstorp/Kvidinge. 27-åringen har spelat i Karlstad i åtta säsonger tidigare men lämnade laget för Skoghall inför denna säsong. Eftersom det varit speluppehåll i Herr1an hade inte Sjögren spelat match eller tränat innebandy på nästan tre månader så han skulle bara sitta på bänken. Men han fick spela ett par byten i sista perioden ändå. 

- Tanken från första början var att jag inte skulle hoppa in i den matchen. Men det blev så till slut ändå. Men tanken var att jag skulle vara med i powerplay och känna lite på det. Men när vi inte fick någon utvisning med oss så gjorde jag ändå några byten i tredje perioden, säger Sjögren till Värmlands Folkblad.  

Trots den begränsade speltiden lyckades Sjögren ändå göra en assist i 11-2 segern mot Åstorp. Men han får en ny chans till att göra mera poäng redan ikväll då Karlstad möter Lagan på bortaplan. Tanken är att Sjögren ska bilda kedja med Johan Palmqvist och Jesper Colling i andra femman.  

– Nu är tanken att jag ska spela från start i andrakedjan och även vara med i powerplay. Så mot Lagan är det in i hetluften direkt och det är svårspelat där borta så det ska bli kul.

Matchen börjar 19.00 och det är ett toppmöte då Karlstad ligger på en tredje plats i tabellen och Lagan på en fjärde plats två poäng bakom. Så viktiga poäng i potten i kampen om de fyra SSL-kvalplatserna. 


TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: