#ibsilly
Viktor Gustavsson tränar Kalmarsunds A-lag kommande säsong.
Foto: Albin Skur / FBC Kalmarsund
Superligan

Klart: Han tar över Kalmarsund efter Brinkmann

ANNONS

Topplaget har hittat sin tränarlösning: "Representerar den nya generationens tränare"

Alexander Brinkmann lämnar rollen som huvudtränare för Kalmarsunds herrar efter säsongen för att bli sportchef för klubbens damlag. En tidig kandidat som nämndes som efterträdare var Niklas Nordén, som istället blev svensk förbundskapten. Nordén var förstavalet – något som klubben också bekräftar för Barometern.

Samma tidning berättar också vem som blir den slutgiltiga lösningen: Viktor Gustavsson är namnet på tränaren som ska leda Kalmarsund nästa säsong. 31-åringen är sedan tidigare assisterande tränare för laget.

- Visst har det inledningsvis funnits andra alternativ men vi känner oss oerhört trygga med Viktor. Viktor representerar den nya generationens tränare, han är väldigt duktig på analysdelarna, duktig på den individuella utvecklingen, han kan ta spelarna, säger sportdirektören Patrik Klockare Bäck till Barometern.

Viktor Gustavsson kom inför den här säsongen från Lagan som han ledde till en niondeplats 2019/20. Han röstades fram som den fjärde bästa tränaren av kollegorna i serien.

- Jag känner mig definitivt mogen för det här och ska jag vara ärlig så känns det inte som ett jättestort steg att ta. Även om det har stått assisterande på mitt visitkort utåt sett så har Alexander och jag redan delat upp väldigt mycket. Han har varit prestigelös och släppt in mig, vi jobbar tajt och det är aktivt från båda håll.

TV: I en 2,5 timme (!) lång podcast på Innebandymagazinet berättar Mika Kohonen öppenhjärtigt om hela sin karriär och minns tillbaka på höjdpunkterna

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: