Foto: Andreas Joakimson och Kjelle Svensson
Allsvenskan norra

Supertalangen om sin debutmatch i Allsvenskan

ANNONS

Storvretaspelaren Liam Åström debuterade i Allsvenskan med Bele Barkarby i helgen.

Storvretas supertalangen Liam Åström skrev på en dubbellicens med succélaget Bele Barkarby förra veckan och i helgen debuterade han för ”Gorillaz” när Bele slog serieledarna Djurgården med 8-5.

- Det var sjukt kul att spela match igen. Det var nästan två månader sen sist och att spela för Gorillaz som är ett sjukt gäng gjorde det bara roligare, säger Åström till Innebandymagazinet.

Anledningen till det långa speluppehållet är att Åström åkte på en flygtur över sargen mot Mullsjö i början på december och vi landningen åkte han på en spricka i båtbenet.    

- Nu är den äntligen läkt och jag kan äntligen börja spela igen. Är bra trött att stå på sidan och kolla på när laget lirar.

19-åringen värvades till Storvreta inför den här säsongen efter att han öste in 61 poäng i Herr1an förra säsongen. Så detta är en väldigt speciell säsong för supertalangen som debuterat både i Allsvenskan och SSL.  

- Det var en enorm skillnad på SSL och Herr1an i allting egentligen. Sen är allsvenskan som det ska vara kanske, högre nivå än Herr1an och lägre än SSL.

 

När han debuterade i SSL gjorde han mål i sitt första byte på sin allra första bolltouch men i helgens allsvenska debut blev han poänglös trots att han spelade hela matchen. Han gjorde dock en dubbelassist till viktiga 7-4 målet och sedan var han väldigt nära att göra mål i öppen kasse men en inrusande Djurgårdenmålvakt hann rädda bollen i grevens tid.

- Det var en besvikelse, men det kommer, nu har jag landat i Bele och Allsvenskan så framöver finns det inga ursäkter för att inte göra några poäng.

Du kastades in direkt i hetluften med ett toppmöte mot Djurgården i en match som svängde fram och tillbaka och bjöd på en hel del dramatik. Vad är dina tankar om matchen?

- Vi gjorde en sjukt bra match. Det kändes aldrig som att Djurgården var nära att ta poäng. Domarnivån går att säga ett och annat om men det skippar vi. Kristensen och Madani är helt galna också. Känns som de gör vad de vill. När jag och vi andra också kommer igång och börjar leverera vet jag inte vad som ska stoppa Gorillaz.

Kristensen och Madani är Beles radarpar som heter Oscar och Sam i förnamn och duon stod för sex respektive fem poäng i helgen. Sam Madani leder dessutom poängligan i den norra serien på 49 poäng, en poäng bättre än sin vapendragare Oscar Kristensen.    

Video: Kolla in hur nära Åström var att få göra sitt debutmål i Allsvenskan


Matchrapporter: Sundsvall FBC tog hem segern efter förlängning mot Bele Barkarby Stark seger för Bele Barkarby i toppmatchen mot Nykvarn Ungdom Seger för Djurgården på hemmaplan mot Bele Barkarby Strängnäs klart för kval efter seger mot Bele Barkarby Salem får fortsätta jaga seger efter förlust mot Bele Barkarby

Den här artikeln handlar om: