Superligan

Mullsjö ska studsa tillbaka efter tunga perioden: "Mycket innebandy kvar"

ANNONS

Mullsjö åker upp till Dalarna i helgen för att möta Falun - och bryta en förlusttrend.

Det tippade topplaget har inlett det nya året på ett minst sagt knackigt sätt. Två raka 5-6-förluster utöver ett par ytterligare nederlag gör att laget parkerar på en åttondeplats just nu. 

Innebandymagazinet pratade med backbjässen Anton Hedin om lagets nuvarande form. 

Hur är läget i laget?

– Alla vet väl att vi inte har börjat 2021 på bästa sätt liksom, det är väl en fem förluster på sex matcher och det var inget vi hade planerat att göra på så sätt. Men det är fortfarande mycket innebandy att spela på den här säsongen och det känns som att vi bara behöver lite medstuds så kommer det här att vända och bli bra, det är ingen som tror något annat, säger Anton Hedin, och fortsätter: 

– Nu handlar det mer om att blicka framåt och glömma den här perioden som varit med tajt schema och vi har verkligen hamnat i en formsvacka med sämsta möjliga timing, det är lite så vi känner att "aa, vi får nog släppa det här och blicka framåt". På papperet kommer det några tuffa matcher, det är Falun borta nu i helgen men det är såna här matcher vi brukar se fram emot och växa i, med såna här lite tuffare matcher på papperet i alla fall. 

Ni vann mot Falun hemma senast också. 

– Ja precis, det handlar väl mer om att se på tillbaks på den matchen och se vad vi gjorde då, och veta vilket lag vi var då och vilket lag vi kan vara. 

Alla vet ju hur bra Falun kan vara, men tänker ni, eller du, på nåt särskilt när ni möter dem? 

– De har ett gäng världsklasspelare man får hålla ett extra öga på, det är väl inget att sticka under stolen med så. Men det är det många lag som har också. Det känns som att ofta när man åker upp till Falun så gäller det att man är med från start. De brukar komma ut ganska hårt och kan ofta köra över lag till en början, säger Anton Hedin.

Hedin själv är inne på sin andra sejour i Mullsjö vad gäller SSL-sammanhang. Han spelade där 2014-16 innan han lämnade för Jönköping men till den här säsongen är han alltså tillbaka i laget. 

Hur har återkomsten till Mullsjö varit? 

– Ja alltså... jag känner väl för min egen del har det väl känts bättre och bättre de senaste matcherna. Nu när det gått tyngre för laget just så känns det väl som att jag har kommit mer och mer åt det hållet där jag vill vara men jag känner ändå att jag har mer att ge, avslutar Anton Hedin.


TV: I en 2,5 timme (!) lång podcast på Innebandymagazinet berättar Mika Kohonen öppenhjärtigt om hela sin karriär och minns tillbaka på höjdpunkterna

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: