Pausade serierna
Omanovic har haft en märklig säsong men spelar just nu fin innebandy i Växjö.
Foto: SIG-Vision
Herrettan

Omanovic om speciella säsongen: "Varit väldigt tufft"

ANNONS

Växjö-målvakten: "Det blev att man sket i gymmet och började käka pizza istället..."

Edin Omanovic, som förra säsongen stod i Kalmarsund, inledde årets säsong hos moderklubben i Herr1an, Craftstaden. En bit efter att serien stängdes ner lånades han in av Växjö, en klubb han tidigare representerat i sin karriär. 

- Det är kul att vara tillbaka i hetluften igen. Ända sedan division 1-serierna stängdes ner har man saknat innebandyn, lite mer än vad jag trodde jag skulle göra. Nu fick jag den här chansen och njuter av att vara här, säger Omanovic till Innebandymagazinet.

Hur har det varit att gå från 0 till 100, som det blev med utlåningen?

- Det har varit speciellt. Ena veckan så gick man på gym för att man förväntade sig att innebandyn skulle dra igång igen i december. Sen kom nya besked och då sket man i att gå till gymmet och började käka pizza istället varje dag (skratt).

- Jag kan tala för väldigt många att man inte har mått bra av det. När Växjö kom på tal så har motivationen och suget kommit tillbaka. Växjö är en förening som jag representerat tidigare så det har varit tacksamt att komma in, både i föreningen och i laget. 

Det låter inte som det var någon rolig vardag utan innebandy?

- Det har varit väldigt tufft. Det kommer nya restriktioner hela tiden och förbundet kommer med nya grejer, man får höra det ena sen får man höra det andra…så nej. Det har varit väldigt speciellt, jag är väldigt glad att vara där jag är.

Kommer du återvända till Craftstaden om deras serie startar upp igen?

- Jag har ett låneavtal som egentligen går ut nu på måndag när övergångsperioden stänger – vilket i sig är helt korkat. Ingen vet om när eller om division 1-serierna kommer dra igång. Det sätter oss i skiten, alla som är utlånade. Jag har ett grundavtal med Craftstaden så de kan bestämma. Jag vill spela innebandy, ska jag chansa att stanna i division 1 och kanske inte få någon innebandy då? Eller ska jag gå till Växjö? Det kommer vara tuffa beslut för många som kommer bli berörda på ett eller annat sätt. 

Har du hört någonting om möjligheter att få dispenser som gör att ni kan förlänga låneavtalen?

- Jag har inte hört någonting, men det borde vara på sin plats att förändra någonting, då beslut om scenario C ändå inte ska tas förrän i mars. Det hinner gå en månad då. Vi har inte hört något och förbundet har inte kommunicerat ut något heller. Nu är det så tätt inpå att det är tveksamt om de kommer göra det också. Det hade varit korkat av förbundet om man inte kunde förlänga. Men det är inget som jag eller någon annan kan påverka – det är förbundet som ska agera och det snarast, tycker jag. 

Panelen om nya landslaget och hur Sverige ska ta VM-guld

Vill se klubblock i landslaget: "Bra att Falun och Storvreta sticker ut - sen kan man peta in Kim Nilsson där det går"

Matchrapporter: Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun JIK klart för slutspel trots förlust mot Växjö

Den här artikeln handlar om: