Allsvenskan norra

Den okrönte kungen av golvzorro har slagit till igen

ANNONS

För andra gången den här säsongen så grundlurade Alexander Hallvars Persson Salems målvakt med en zorrostraff.

Hudik/Björkbergs Alexander Hallvars Persson fick slå sin femte straff för säsongen mot Salem och Lucas Orrmo i helgen. Det var de bådas andra möte den här säsongen i en straffsituation. Första gången så så satt Orrmo passivt i målet och försökte vänta ut Hallvars Persson som då golvzorrade och la in bollen till vänster om Salem-målvakten. 

I helgen när de möttes igen var Orrmo betydligt mer aggressiv och försökte gå ut och saxa bort bollen men då valde Hallvars Persson att golvzorra in bollen i till höger om målvakten som flyger upp och slår ut armarna i en hopplös gest som säger "det kvittar vad jag gör" Kolla in helgens straff i klippet ovan. 

Innebandymagazinet pratade med den okrönte kungen av golvzorro för ett par veckor sedan om just hans straffar.  

- Jag har kört samma variant i två år så det är ju kul att de uppmärksammas nu. Men det är nog lite tråkigt för målvakterna efter att de ändrade reglerna för nu kan man göra sådana här straffar som inte går att rädda.

Är det omöjligt att rädda din variant?

- Allt går ju men det är väldigt svårt, uppenbarligen verkar det vara en svår variant eftersom jag satt alla men det är klart att den går att rädda…kanske. Men jag har flera på lager om det skulle behövas.


Video: Kolla in alla tidigare Hallvars Perssons zorrostraffar 

Matchrapporter: Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Förlust mot Nacka för Salem Förlust för Salem mot Åkersberga IBF med 4-5 Värmdö vann klart hemma mot Salem

Den här artikeln handlar om: