#ibsilly
Bele Barkarby jagar kvalplatserna till SSL och förstärker nu sin trupp.
Foto: RG-Foto
Allsvenskan norra

Allsvenska laget lånar in stortalang

ANNONS

Ansluter på dubbellicens: "Kommer att göra oss ännu mer svårstoppade"

I januari förra året så presenterade Storvreta ett nytillskott till årets säsong: Liam Åström, född 2001, hämtades in från Herr1an-laget Värmdö. Där hade han gjort stor succé med 61 poäng på 20 matcher säsongen 2019/20.

Åström satt på bänken de tre första SSL-matcherna men fick chansen mot Jönköping, och tog den – han gjorde mål på sin första bolltouch. Han skulle hinna göra ytterligare ett mål den här säsongen innan han åkte på en spricka i båtbenet i december, vilket gjorde att han missade många matcher.

Det finns lättare uppgifter än att ta plats i Storvretas uppställning och nu får Åström istället visa upp sig i Allsvenskan, då han ansluter till Bele Barkarby på dubbellicens. Stockholmarna ligger trea i Allsvenskan Norra och har dessutom gjort flest mål i serien.

- För Bele Barkarby som redan är serien och hela allsvenskans mest offensiva och målglada lag så är det bara positivt med att få in denna talang från Storvreta. Vi kommer ge dom andra lagen i serien en match om kvalplatserna och se hur långt det räcker. Vi väl även tacka Storvreta som ger oss chansen att få låna Liam till ett redan starkt och talangfullt lag som Bele Barkarby, säger sportchefen Philip Gander till lagets hemsida.

Tränare Andreas Briselius om nyförvärvet:

- Otroligt spännande att få in ett så pass, trots sin unga ålder, meriterat namn så här till slutspurten! Liam känner redan en del spelare i truppen och han kommer anpassa sig snabbt till vår miljö vilket är positivt. Som spelare är Liam en otroligt vass poänggörare, vinnare av hela div 1 poängliga förra säsongen med smått otroliga 61 poäng, och 43 poäng säsongen innan. Det säger egentligen det mesta! Han har även presenterat sig som målskytt redan i SSL! Vi är otroligt nöjda med den trupp vi har just nu, men att få in en så pass vass offensiv spelare till vår redan starka offensiv kommer att göra oss ännu mer svårstoppade för våra motståndare. En möjlighet vi helt enkelt inte kunde tacka nej till när den dök upp.


Panelen om nya landslaget och hur Sverige ska ta VM-guld

Vill se klubblock i landslaget: "Bra att Falun och Storvreta sticker ut - sen kan man peta in Kim Nilsson där det går"

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta Tungt för Storvreta – Linköping bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: