SM-finalen 2021
Foto: Per Wiklund och Sven-Oluf Jensen/SVT
Superligan

Klart: SM-finalen 2021 blir av – SVT sänder

ANNONS

Idag blev det klart att de två SM-finalerna kommer att sändas av Sveriges Television.

Coronapandemin satte stopp för innebandyns SM-finaler 2020. Men i vår ska det spelas finaler, och nu står det klart att de kommer att sändas i SVT som också har säkrat rättigheterna till finalerna 2022.

SM-finalerna är den givna höjdpunkten på en lång innebandysäsong - en match på dam- respektive herrsidan avgör vilka lag som ska få titulera sig svensk mästare. Traditionellt sett är SM-finalerna i innebandy en stor folkfest inför fullsatta läktare.

 - Vi vill bjuda våra tittare på avgörande SM-guldstrider direkt i SVT och SM-finalerna i innebandy passar utmärkt in i den stora satsningen. Innebandy är en sport som väldigt många har en relation till och SM-finalerna är vanligtvis en stor folkfest som hör hemma i nationell tv, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

Lördag 24 april spelas SM-finalerna i innebandy. Det blir första finaldagen på två år, eftersom fjolårets slutspel ställdes in.

- Med tanke på att finalspelet blev inställt i fjol tror jag att lagen är lite extra taggade på att nå hela vägen i år. Finalmatcherna brukar bjuda på både stor dramatik och många mål, så jag ser verkligen fram emot att kommentera matcherna, säger SVT:s expertkommentator Chris Härenstam.

FSSL:s VD Jörgen Lindgren om att finalerna sänds i SVT:

- Innebandy är en stor folksport med mängder av utövare och SSL är en modern liga som växer. Det gör att vi blir intressanta och relevanta för allt fler. Den stora räckvidd som SVT har är samtidigt attraktiv för innebandyn som sport och SSL som liga. Kombinationen SSL och SVT är alldeles utmärkt, Att vi på det här sättet kommer att nå ut brett bland befolkningen med SM-finalerna, årets höjdpunkt i svensk innebandy, är otroligt glädjande!


TV: Profilerna sågar SSL-sändningarna: ”Jag tycker det är under all kritik”

Poddpanelen: ”Det är som att vi ska vara nöjda att vi får levande bilder, that’s it”

Den här artikeln handlar om: