#ibsilly-nytt
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Falun får behålla sin kapten ytterligare en säsong

ANNONS

Faluns damer fortsätter presentera glada silly-nyheter inför nästa säsong.

Igår presenterade Falun sin första förlängning inför nästa säsong när det stod klart att Emelie Björklund fortsätter två säsonger till med SSL-nykomlingarna. Idag kom nästa nyhet om att lagets mest rutinerade spelare och lagkapten Tone Einstulen fortsätter minst en säsong till.  

- Tone är en av våra mest rutinerade spelare i laget och hon är oerhört viktig på den resa vi nu gör med IBF Falun i SSL. Hon är en ledare ute på plan som går i bräschen med sitt uppoffrande spel och inställning till att hela tiden utvecklas och bli bättre. Tone besitter en enorm rutin av att spela och vinna stora matcher och när säsongen skall stängas och kontraktet skall fixas ser jag att vi har en enorm nytta av hennes erfarenheter där, säger tränare och sportchef Daniel Dalbjer i ett pressmeddelande. 

31-åriga Einstulen har spelat 6 VM för Norge och vunnit 1 SM-guld och 3 SM-silver med KAIS Mora. Med sina 12 säsonger i Svenska Superligan är detta en väldigt viktig pusselbit för Falun. 

- Jättekul att ha kontraktet för nästa säsong klart redan nu och kunna fokusera fullt ut på att slutföra denna så bra som möjligt. Jag trivs jättebra i klubben och jag tror att vi har något riktigt bra på gång här i Falun så det känns verkligen kul att få vara med på resan ytterligare en säsong, säger Einstulen om förlängningen.


TV: Stor skillnad på domarnivån i herr- och daminnebandy

Poddpanelen: "Jättekonstigt att tjejerna inte får fajtas om det som killarna gör"

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: