Omdiskuterade matchen
Sirius och Lund har delade meningar kring lördagens händelseförlopp.
Foto: Per Wiklund och Peter Lindblad
Superligan

Sirius ger sin version på omtalade matchen

ANNONS

Efterspelet fortsätter: "Då kanske ett annat beslut kunnat fattats?"

Matchen mellan Lund och Sirius i damernas SSL, sköts upp i allra sista stund då en spelare i Lund testat positivt för covid-19, bara timmar före matchens start. 

Matchen skulle spelats i lördag och Sirius åkte därför ner till Skåne redan dagen innan, och uttryckte stor besvikelse efter besked. En spelare i Sirius följande i en tweet som nu är borttagen:

Lund låter en tjej träna med laget under veckan trots att de hon bor med har covid. Under lördagen får hon positivt svar på sitt coronatest. Vi sak möta dom 16.00, Lund ringer inte oss ang detta utan låter oss gå in i hallen och berättar SEN hur det ligger till. Vi vill såklart inte spela matchen. En tjej i Lund kollar oss fega för vi ej vill spela matchen...vart är samhällsansvaret?

Lund bemötte senare kritiken i ett pressmeddelande, där det bland annat stod:

- Berörd spelare som testades positiv för covid-19 under lördagen har, som aktuellt Twitter-inlägg vill påstå, inte levt i samma hushåll som en bekräftad covid-19-smittad person. Det bekräftade positiva testet för spelarens anhörige kom på torsdagskvällen efter träningen och spelaren har sedan dess inte varit i kontakt med övriga laget.

- Spelaren kände mindre symptom under fredagen och lördagen. Efter negativa testresultat under torsdagen och fredagen tog föreningen beslut om att för säkerhetsskull testa spelaren även på matchdagen (lördagen). Ett provresultat som visade positivt.

- IBK Lund dementerar påståendet om att en av våra spelare ska ha uttryckt att Sirius-spelarna är ”fegisar” för att de inte vill spela, vilket anges i det berörda Twitter-inlägget.

- IBK Lund ser allvarligt på de uttalanden som har gjorts av personer med anknytning till IK Sirius FBC via plattformen Twitter och vill i högsta grad dementera det som påstås i dessa inlägg. Uttalanden som är baserade på hörsägen och inte är sanningsenliga. Som tidigare sagt så ser vi detta som ett allvarligt smutskastande av IBK Lunds varumärke och ett felaktigt anklagande mot föreningen, om att vi inte tar Covid-19 på allvar.

Nu väljer Sirius att ge sin bild av versionen, även detta i form av ett pressmeddelande:

"Följande händelseutveckling berättades för vår ledning nere på plats i Lund och bekräftades också via telefon från Lunds sportledning till vår sportledning då vår sportledning ifrågasatte hanteringen. Detta skedde via telefonsamtal då vår ledning, av förståeliga skäl, själva var kvar hemma i Uppsala:

Efter att Sirius spelare och ledare gått in i hallen i lördags kom besked att det fanns ett positivt fall av covid-19 i Lunds lag. Personen som var konstaterat smittad hade en familjemedlem som fick bekräftad covid-19 i tisdags. Spelaren flyttade då hem till en annan familjemedlem. Spelaren hade träffat/umgåtts med den smittade personen i början på veckan, testades negativt och tränade under torsdagen. Testades även på fredag och lördag och fick ett positivt svar på test på lördag morgon. Utifrån denna berättelse från Lunds håll fattade Sirius Innebandy beslutet att, i samförstånd med Lund, matchen inte skulle spelas.

Om det däremot hade varit så som Lund beskriver i sitt pressmeddelande så kanske ett annat beslut kunnat fattats?

Det ska tilläggas att vår sportledning Dam försökt att nå Lunds sportledning 12 gånger genom telefonsamtal och ett par sms där Lunds sportchef ombetts ringa tillbaka så fort hen kan, från 16.13 till 17.35 för att reda ut allting en gång till i lugn och ro, då allt skedde väldigt snabbt. Vi har fortfarande inte fått någon respons från Lund trots våra många försök att få kontakt."




Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: