Mullsjö
Mullsjö går knackigt i Superligan – kommer vändningen på onsdag när man möter Växjö?
Foto: Per Wiklund
SSL

Mullsjö fortsätter förlora: "Vi är så jävla snälla"

ANNONS

Fyra förluster på de fem senaste för topptippade laget.

Förväntningarna på Mullsjö var höga inför säsongen och det pratades att man hade den bästa truppen någonsin. Därför kan det tyckas överraskande att de parkerar första på en åttondeplats i tabellen, strax ovanför nedflyttningstrecket.

Gårdagens 5-6-förlust hemma mot Kalmarsund var västgötarnas fjärde på fem matcher, och Sebastian Palmqvist – som är inne på sitt tionde år i klubben – har sin åsikt klar varför det inte gått som väntat.

- Vi är så jävla snälla. Det känns inte som det Mullsjö vi var för något år sedan då det vi var mycket tuffare och det var grisigare matcher. Vi var jobbiga att möta men det känns som att utan publiken blir vi det snälla laget. Det blir lätt att möta oss på något vis, säger Palmqvist till J-Nytt.

Det ökända trycket i Nyhemshallen som kunde uppstå är välkänt för spelarna i SSL, men har av förklarliga skäl lyst med sin frånvaro den här säsongen.

- Det känns som att vi vill vara något lag som vi inte är. Vi ska aldrig förlora en match på grund av att vi inte tar jobbet, men just nu känns det som att det är där vi fallerar rätt många gånger. Och då är vi inte ett bra lag, så enkelt är det. Det har vi sett flera gånger när vi tror att vi ska spela ut lag som jobbar hårdare än oss, då åker vi på däng om vi inte tar jobbet, säger Palmqvist.

Senaste gången Mullsjö missade ett slutspel var säsongen 2012/13. 



TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Matchrapporter: Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: