Djurgårdens IF IBS vann mot Hagunda IF
Montage
Matchrapport

Seger för Djurgården i toppmötet med Hagunda

ANNONS

Djurgården tog en tung seger på hemmaplan mot Hagunda i toppmötet i Allsvenskan norra herr på söndagen. Matchen slutade 10-6 (1-2, 3-2, 6-2).

– En skön vinst då vi inte kommer upp i nivå de två första perioderna. Utvisningen på vår målvakt tände laget och vi gick ner på två femmor. Efter att vi gick ner på folk och William Stenmans debut i målet så spelar vi 6-1, vi är starka i tredje och det tackar vi vår fystränare för, kommenterade Djurgårdens tränare Mikael Öhman.

Hagundas tränare Magnus Adolfsson tyckte så här om matchen:

– Vi tappar initiativet efter halva matchen, istället för att trycka på med fart och göra det jobbigt för motståndarna så blir vi stillastående. Det smittar tyvärr av sig i omställningarna och försvarsspelet och de får för enkla mål.

Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Djurgården avgjorde.

I och med detta har Djurgården hela fem raka segrar.

Patrik Schantz gjorde fyra mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Johan Kapple 2, Victor Ferraresi, Sebastian Gafvelin, Patrik Kareliusson och Jakob Åkerlund, målen för Hagunda gjordes av Niklas Wik 2, Mikael Hast, Fredrik Holtz, Viktor Strömquist och Markus Åkerfeldt.

Det här betyder att Hagunda ligger på femte plats i tabellen, och att Djurgården leder serien.

I nästa match, lördag 30 januari 13.00, har Djurgården Bele Barkarby borta i Jakobsbergs Sporthall, medan Hagunda spelar borta mot AIK.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5

Den här artikeln handlar om: