Jacob Pettersson lånas ut till Sirius resten av säsongen
Foto: Per Wiklund
Superligan

Klart: Storvretamålvakten spelar med lokalrivalen säsongen ut

ANNONS

"Kontinuerlig matchtid med Sirius är bäst för min utveckling"

18 december lånades Jacob Pettersson in till Sirius från Storvreta. Sedan dess har 22-åringen startat samtliga fem matcher. 

Nu står det klart att klubbarna har förlängt låneavtalet och att målvakten spelar med Sirius säsongen ut. 

− Det blir en jättechans för Jacob att få speltid och en möjlighet att få utvecklas och visa upp sig på högsta nivå, säger Storvretas sportsligt ansvarige, Henrik Ededahl, till Storvretas hemsida

Pettersson, som har valt att avstå spel i söndagens derby, ser även han förlängningen med Sirius som en bra chans till utveckling: 

− Har snackat med Henrik Ededahl, Mika Kohonen och Oscar Lundin i tisdags och de var mer än nöjda med min insats i Sirius och de berättade om hur de såg på potentiell förlängning och så vidare. Storvreta har ett tajt matchschema och få träningar som kommer ha hög belastning och intensitet. Utöver det så har Viktor varit tydlig med att han vill stå majoriteten, om inte alla, av de resterande matcherna, så de tycker att kontinuerlig matchtid med Sirius är bäst för min utveckling, vilket jag håller med om. 



TV: Profilerna sågar SSL-sändningarna: ”Jag tycker det är under all kritik”

Poddpanelen: ”Det är som att vi ska vara nöjda att vi får levande bilder, that’s it”

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: