Falun-Täby 4-13
Foto: Per Wiklund
Superligan

Täby körde över Falun - tog sjätte raka segern

ANNONS

"Det hände något i laget efter jul"

2021 hade knappat kunnat börja bättre för Täby som sex matcher in på det nya året har tagit 17 av 18 möjliga poäng. Under lördagen stod laget för en av säsongens starkaste insatser när Falun besegrades med förkrossande 13-4 på bortaplan. En helgjuten insats enligt lagets nya lagkapten, Lisa Carlsson. 

– Vi gör jobbet under hela matchen och slappnar aldrig av, samtidigt tappade Falun koncentrationen vilket gjorde att resultatet stack iväg, säger 22-åringen till Innebandymagazinet och berättar om lagets starka inledning på året: 

– Det hände något i laget efter jul och det känns som att laget har insett att det bara är hårt jobb som gäller. Alla lag i den här serien är bra och kommer man inte med rätt inställning blir det svårt. Nu tar vi det hårda jobbet på ett helt annat sätt och då kommer också segrarna.

Du har nyligen tagit över kaptensbindeln - hur trivs du med den uppgiften? 

– Det är en stor ära och en roll som jag trivs med. Men på det stora hela är det ingen jätteskillnad. Tidigare var jag assisterande kapten och känner mig som en ledande spelare i laget. Jag är fortfarande samma spelare och person i gruppen, säger Carlsson och blickar fram mot de åtta omgångar som återstår av grundserien: 

– Vi vill bygga vidare på det här och komma så väl förberedda som möjligt in i slutspelet. Förhoppningvis kan vi förlänga segersviten ytterligare, men det är inget som vi tänker så mycket på just nu. 

Om segertåget fortsätter för Carlsson och kompani får vi svaret på nästa vecka när formstarka FBC Malmö kommer på besök till Stockholm. 



TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Matchrapporter: 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger

Den här artikeln handlar om: