Foto: Bosse Grängsjö
SSL

Hjertberg har lämnat tunga året bakom sig: "Det här man längtat efter"

ANNONS

21-åringen landslagsuttagen efter långa rehabperioden.

Korsbandsskadan höll henne borta från innebandyplanen i över ett år. Nu har Siriusbacken, Nathalie Hjertberg, lämnat den tunga perioden bakom sig och blickar nu framåt mot ett 2021 som innebandymässigt knappast hade kunnat börja bättre. 

I torsdags togs 21-åringen ut i Åsa "Kotten" Karlssons landslagstrupp - ett efterlängtat besked. 

– Det är det här man längtat efter och detta jag tränat för, att vara tillbaka och vara med i landslaget och spela med Sirius där vi fått ihop det väldigt bra, säger backen, till Upsala Nya Tidning. 

Sedan comebacken mot Karlstad i slutet av november har Hjertberg hunnit med åtta matcher i Sirius blåsvarta tröja - och för UNT berättar hon att det mentalt har varit tufft att komma tillbaka till innebandyplanen. 

– Innan jul var det mycket tankar som gick, man var lite smårädd även om man inte ska. Jag har försökt komma in i det så fort som möjligt. Jag kommit in i det mer och mer även om jag har försökt att inte stressa. Det är lättare sagt än gjort, man vill ju så himla mycket. 

Senare under lördagen ställs Hjertbergs Sirius mot jumbon Lund. Trots det förväntar sig landslagsbacken ingen enkel uppgift. 

– De är bra på hemmaplan och spelar man-man vilket kan vara svårt. Det handlar om att inte släppa in dem i matchen. De ska absolut inte underskattas. 



TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: