Lund blev förnedrade av lokalkonkurrenten Malmö i höstens möte när man förlorade med 5-0. Tar man revansch i morgon?
Foto: Peter Lindblad
IBK Lund Elit

Sist i serien - nu ska Lund ta sig an serietvåan: "En helt annorlunda match"

ANNONS

Lund.

IBK Lund har haft en tung säsong som nykomlingar men nu ska man försöka vända förlusttrenden.

Första säsongen i SSL har varit lärorik för skånelaget, som verkar ha hittat något. Senaste matchen mot KAIS Mora tog man till förlängning innan man fick ge med sig. Innebandymagazinet fick en pratstund med lagets poängstarka Anna Nilsson.

Hur är känslan i laget?

– Vi har en bra känsla i laget, har tränat på hårt och fokuserat på det vi tror kommer hjälpa oss i matchen.

Vad är det för saker? 

– Främst är det såklart att sätta vårat försvarsspel för gör vi det så brukar det mesta lösa sig. Då får man sina chanser framåt också, säger Anna Nilsson.

Har ni kunnat ta med er något från den senaste matchen och prestationen mot KAIS Mora?

– Det är såklart att vi har det med oss. Vi har generellt lyft oss väldigt mycket under säsongen och prestationen mot Mora är klart att vi har med oss att vi kan stå upp mot topplagen och att vi är där för att också ta poäng.

– Vi har ju tagit med oss mycket erfarenhet såklart, vi är mer förberedda nu på saker som vi inte var förberedda på i början till exempel. Vi har växt in i det ganska bra men framförallt att vi är förberedda inför matcherna, fortsätter Nilsson.

Hon själv har klivit fram som en av de ledande spelarna i Lund, efter att ha värvats dit från Skånekonkurrenterna Malmö.

Vad skulle du säga om din egen säsong?

– Den har väl egentligen gått lite i lagets kurva. Poängmässigt har jag växlat upp nu på slutet, i takt med att vi också har förbättrats som lag. Vi har väl hittat bättre stäm i femmorna. Så det började väl lite knackigt, men det känns bättre nu. 

Den stigande formkurvan kommer lägligt. På lördagen väntar tabelltvåan Sirius, som kan bli serieledare vid seger mot Lund. Anna Nilsson ser fram emot matchen.

– Väldigt tuff. Jag tror den kommer bli väldigt fysisk men också en rolig match. Jag tror det kommer bli en helt annorlunda match än förra gången vi mötte dem. Jag tycker att både vi och Sirius är lag som lyft oss mycket under säsongen, faktiskt.

Är det nåt lag förutom Sirius som har överraskat dig?

– Det är en svår fråga. Jag trodde inte de (Sirius) skulle ligga så högt som de ligger. Ett annat lag är kanske också Falun som varit väldigt duktiga. Vi har inte mött Falun så det är lite svårt att säga om man inte mött dem men de ligger också bra till för att vara nykomlingar, avslutar Anna Nilsson.


Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: