Foto: Per Wiklund
Superligan

Första trepoängaren för Thorengruppen

ANNONS

Nykomlingen vände och vann på bortaplan: ”Ska slå de här alla dagar i veckan”

Det blev en svängig match i Wallenstamhallen på fredagskvällen när niondeplacerade Pixbo Wallenstam tog emot jumbon Team Thorengruppen. Gästerna från Umeå började bäst och gick upp i en ledning med 0-2, men fem raka Pixbomål - varav det sista med endast en sekund kvar - gav hemmalaget en 5-2-ledning in i första pausvilan.

Thorengruppen skulle jobba sig in i matchen igen och därefter följdes man åt målmässigt. Pixbo tog oftast kommandot och hade ledningen med 6-5, 7-6 och 8-7. I slutminuterna satsade gästerna framåt och efter en ribbträff kunde Tobias Bergfors sätta kvitteringen med drygt två minuter kvar i spel sex mot fem. I slutminuten kom segermålet när Måns Höglin i en kontring spelade fram Jonas Svahn till 8-9. 

– Svinskönt, säger Thorengruppens backprofil Mathias Hagert i Sportexpressen Play efter matchen och fortsätter: 

– Jag vill lyfta fram allihopa, det var en jävla kämparinsats. Men idag har vi en målvakt (John Stiglund) som räddar oss många gånger och en målskytt i Axel Hjälm som också var tungan på vågen. 

Foto: Per Wiklund

– Sedan vi bytte tränare verkar hela laget ha fått extra energi och självförtroende. Träningarna har sett mycket bättre ut nu och vi börjar ta med oss det vi gör på träningarna in i matcher också. Men vi har fortfarande en liten bit till att skruva på, så fort vi slappar av blir vi väldigt straffade, säger Hagert.

Pixbos Martin Östholm: 

– Vi ska slå de här alla dagar i veckan. Oödmjukhet, det känns som vi tror vi är bättre än vi är. Det har varit lite återkommande den här säsongen att vi räknar med att vinna många matcher och gör inte jobbet fullt ut, då förlorar man. Så enkelt är det. 


TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: