Foto: Per Wiklund
Superligan

Nästa spelare som är klar för Faluns superbygge

ANNONS

Falun fortsätter att leverera #ibsilly-nyheter på löpande band.

Förra veckan skrev Falun ett nytt fyraårskontrakt med sin sportchef. Rickard Hedlund har varit föreningen trogen i 22 års tid som spelare, tränare och sportchef. Hedlund valde bort drömjobbet som assisterande förbundskapten till fördel för att fortsätta som sportchef. Något som Hedlund lovade vid nysajningen var att han skulle bygga upp det bästa laget som IBF Falun ställt på en innebandyplan.

- De kommande åren kommer vi att bygga ett lag som kan vara det bästa vi någonsin ställ på planen och det är många som vill vara med på den resan känner jag så framtiden känns minst sagt intressant.

Sedan dess har Hedlund börjat att leverera nyheter på löpande band för att visa att han menar allvar med sitt uttalande. Först skrev lagets bästa poänggörare genom tiderna, Alexander Galante Carlström på ett nytt tvåårskontrakt, sedan följde framtidens Galante Victor Wettergren upp med att skriva på för två nya år. Iförgår blev det klart att Johan Samuelsson blir kvar i två år till och igår krita Rasmus Enström på ett nytt treårskontrakt. Idag blev det klart att målvaktsikonen Johan Rehn förlängt sitt kontrakt och han kommer att spela sin fjortonde raka säsong med Falun kommande säsong. 

- Det känns skönt att ha med oss Johan ytterligare en säsong och jag känner och ser i hans spel att suget för innebandy är tillbaka på ett annat sätt nu mot hur det har varit de senaste säsongerna. I de samtal vi har haft jag och Johan så framgår det tydligt att han mår riktigt bra även utanför planen och jag skulle bli förvånad om han inte är med i de framtida diskussionerna om en plats i landslaget igen. Johan har, likt många av de andra som vi förlängt med i dagarna, varit med på hela resan vi gjort och jag tycker faktiskt att Johan blir lite bortglömd och får inte den uppmärksamhet som han förtjänar på sin position. För mig så är Johan klubbens bästa målvakt genom tiderna och jag tycker att de 9 stora finaler han varit med och vunnit i IBF Falun talar för vilken kapacitet han besitter, säger Hedlund i ett pressmeddelande. 

Rehn om förlängningen:

- För att kunna satsa fullt ut på innebandyn så krävs det att det funkar på det privata planet och det funkar mycket bättre nu än det gjort de senaste två säsongerna. Jag känner att jag fortfarande har glädjen och motivationen för att fortsätta spela på högsta nivån och kan nu lägga ett helt annat fokus nu än jag klarat av på ett tag så jag känner att det var ett enkelt beslut att ta när Rickard ville ha mig kvar i föreningen även nästa säsong.   
 

Rehn om framtidsbygget:

- Vi har ett riktigt starkt lag framöver och det känns verkligen som att vi kommer vara ett lag i toppen av SSL även kommande säsonger. Förlängningarna av våra stjärnspelare visar verkligen att föreningen vill vara med och utmana om gulden i framtiden och vi har även många unga och duktiga talanger som utvecklas varje dag så jag tycker att framtiden ser väldigt ljus ut för Falun. Vi får in en ny röst i Nicklas Hedstål nästa säsong och det tror jag kan vara en liten nytändning för gruppen då Thomas Brottman valt att gå vidare som förbundskapten i landslaget.


Panelen om nya landslaget och hur Sverige ska ta VM-guld

Vill se klubblock i landslaget: "Bra att Falun och Storvreta sticker ut - sen kan man peta in Kim Nilsson där det går"

Matchrapporter: IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun Pixbo fick en drömstart – vann efter förlängningsdrama

Den här artikeln handlar om: