Slutar efter säsongen
Marcus Johansson lägger klubban på hyllan efter säsongen.
Foto: Anton Måård
SSL

Poängkungen har bestämt sig - slutar efter säsongen

ANNONS

"Jag ska ta till vara på den här stunden".

2007 debuterade en då 18-årig Marcus Johansson i SSL. Sedan dess har det blivit tio säsonger och en bit över 300 poäng i innebandyns finrum. 

Men nu är det snart slut på det roliga - åtminstone på innebandyplanen. I en intervju med Barometern bekräftar 31-åringen att den här säsongen blir hans sista. 

– Jag skrev på för ett år innan den här säsongen och jag tycker fortfarande att jag presterar och levererar men jag börjar känna av lite krämpor nu. Det är också många andra faktorer som spelar in, säger han till tidningen och berättar att frånvaron av publik på matcherna har påverkat motivationen negativt. 

 

För Johansson återstår nu bara elva grundseriematcher - och av allt att döma ett historiskt slutspel med Kalmarsund. 

– Jag ska ta till vara på den här stunden. Jag vill uppleva ett slutspel med FBC även om det inte lär bli inför ett fullsatt Kifab Arena. Vi ska se till att vi hamnar topp fyra så att vi i alla fall kan få en hemmaplansfördel, säger Johansson som för ovanlighetens skull inte skrev in sig i målprotokollet när serieledarna körde över nästjumbon Höllviken och vann med klara 11-4. 

Johanssons avskedsturne fortsätter nästa söndag i Nyhemshallen mot Mullsjö. 



TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: