Idrottsgalan 20.00
Foto: Per Wiklund
Nyhet

Ikväll kan Anna Wijk bli historisk igen

ANNONS

Superstjärnan Anna Wijk har chansen att ta hem två priser på kvällens Idrottsgala.

Ikväll får ni inte missa Idrottsgalan som börjar klockan 20.00 i SVT. Damlandslaget är nominerade till årets lag samt att Anna Wijk är som första innebandyspelare nominerad till ett individuellt pris när hon har chansen att bli årets kvinnliga idrottare. 

– Det känns riktigt sjukt, overkligt på något sätt. Stort och roligt i de dystra tiderna att få ett så trevligt besked, sa Wijk till Innebandymagazinet när nomineringen blev offentlig. 

Förutom Wijk är det tre till som är nominerade till årets kvinnliga idrottare och det är. Isabelle Haak - Volleyboll, Sandra Näslund - skicross och Linn Svahn - längdskidor. Det är Svenska Innebandyförbundet som nominerat Wijk till Idrottsgalan med följande motivering.  

- Som kapten i damlandslaget ledde Anna Wijk Sverige till sitt sjunde raka VM-guld, när VM avgjordes i schweiziska Neuchatel 7-15 december 2019. Wijk vann den totala poängligan med 24 (4+20) poäng på 6 matcher, och blev under mästerskapet Sveriges främsta poänggörare genom tiderna. Hon står just nu på makalösa 196 (54+142) poäng på 106 landskamper (VM-finalen var hennes sista). Hennes speluppfattning anses vara det främsta en spelare har uppvisat och hon blev även utnämnd till Världens bästa spelare 2019. Hennes insatser för landslaget under VM och hela året var avgörande för Sveriges framgångar. 

Video: Anna Wijk om chanserna att vinna årets kvinnliga idrottare


När det kommer till årets lag så tävlar Damlandslaget mot Damlandslaget - Fotboll, Lag Edin - Curling och Lag Hasselborg - Curling. 

– Det är jättestort och vi är jätteglada över nomineringen till Årets lag. Det är hård konkurrens, Sverige har många bra landslag. Det är alltid kul att bli uppmärksammad i så här stora sammanhang – och det är välförtjänt, säger damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson som ledde laget till VM-guldet.

 

Den här artikeln handlar om: