Landet runt

Tillbaka efter fem år - ny bok om InnebandyPiraterna

ANNONS

Äntligen en ny bok i den mycket populära serien InnebandyPiraterna.

2009 skrev Sölve Dahlgren sin debutroman InnebandyPiraterna - Första säsongen. Den följdes av ytterligare fyra böcker som var populära bland barn och ungdomar - och en hel del vuxna, som växte upp i en tid då det absolut inte fanns några böcker om innebandy.

Sedan följde ett långt uppehåll. Men under 2020 skrev Dahlgren en sjätte, sjunde och åttonde bok. De sista (?) tre böckerna i serien om InnebandyPiraterna och som tillsammans utgör en trilogi.

InnebandyPiraterna 6 släpptes strax före jul och finns att köpa hos alla nätbokhandlare eller i förlagets egen webshop. 

– Del 7 och 8 är tänkta att släppas innan säsongen är slut, vilket blir ett smått absurt begrepp just nu med tanke på corona… men kanske att sjuan kommer till sportlovet och åttan i slutet av april, säger Sölve Dahlgren till Innebandymagazinet.

För de som inte läst de tidigare böckerna, kan du ge en kort recap på handlingen?

– Böckerna i serien InnebandyPiraterna är fristående även om de utspelar sig i kronologisk ordning. Det innebär att det är klart en fördel att börja med bok 1 eftersom det är där man får en bild av den globala turneringen Floorball World Tour.

– I korthet så möter vi i allra första boken (InnebandyPiraterna - Första säsongen) ett juniorlag som gör sin sista säsong tillsammans och står inför den oundvikliga splittringen då några få blir elitspelare, några spelar vidare i lägre divisioner och många lägger av. I detta läge upptäcker killarna i Tågaborg den nystartade Floorball World Tour med turneringar runtom i världen och bestämmer sig för att söka lyckan där och starta ett lag. Sedan börjar äventyret när de reser iväg till sin första turnering på touren i jakt på ära, berömmelse och prispengar för att ha råd att fortsätta… De första fem böckerna i serien skildrar säsong 1-5 på touren.

Vad väntar i dessa sista (?) tre böcker? Kan det bli fler?

– I den sjätte boken, som nu släppts, hoppar vi framåt i tiden till den tionde säsongen och nu finns bara en handfull spelare kvar från det ursprungliga juniorlaget. Några av killarna börjar fundera över om det är dags att lägga av. Vi får följa ett par unga juniorer som hoppas slå sig in i Helsingborg Consuls som nu är ett av världens bästa klubblag. Samtidigt finns det folk i kulisserna som har planer för hur Floorball World Tour ska utvecklas i framtiden. Den tionde säsongen blir så händelserik att den delats upp i tre böcker, den hade inte rymts i en bok.

– Efter bok 8 sätter jag punkt, det blir ett bra avslut på hela serien tycker jag där många trådar knyts ihop. Men det finns en liten öppning för en fortsättning, eller kanske en spin-off-serie som jag kanske gör något av i framtiden. Dessutom har det kommit önskemål om att kanske skriva en InnebandyPiraterna-serie för yngre läsare, typ 6-9 år, illustrerad och mer lättläst. Men för tillfället skriver jag på en vuxenroman.


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Den här artikeln handlar om: