#ibsilly
Filip Samuelsson har gjort 13 matcher den här säsongen där han oftast bildar backpar med Oskar Hovlund.
Foto: Adam Troy
Superligan

Linköping förlänger med talangen: "Redan tongivande"

ANNONS

Backen skriver på ett nytt flerårskontrakt med östgötarna.

Filip Samuelsson har gått hela vägen genom Linköpings ungdomslag upp till seniortruppen där han de senaste säsongerna fått en viktig roll. Nu skriver backen på ett flerårskontrakt med klubben.

- Filip har haft en stark utvecklingskurva hos oss mycket tack vare att han är seriös och ambitiös i allt han gör både på och utanför planen. Jag ser honom inte bara som viktig för Linköpings lagbygge inför framtiden utan han har allt för att kunna ta steget in i ett svenskt A-landslag på sikt, säger Linköpings sportchef Johan Fredriksson i ett pressmeddelande. 

Samuelsson har redan känt på spel i blågul dress då han varit med i Guldsteget samt gjort 11 U19-matcher.

- Det känns jäkligt bra och skönt att det nu är klart med kontraktet. Mitt mål har hela tiden varit att stanna i Linköping men samtidigt är det som alltid lite saker som ska falla på plats innan man är helt överens. Jag är från Linköping och trivs jättebra med allting i och runt klubben så det är för Linköping jag vill spela och förhoppningsvis gå hela vägen till ett SM guld i framtiden, säger Samuelsson i pressmeddelandet.

- Min stora styrka är mitt spel med boll i fart skulle jag säga och det är en spelstil jag strävar efter att bli ännu bättre på. Visst ibland kan det kanske gå lite för fort men jag känner att jag tar stora kliv hela tiden i mitt spel med boll. Vad det gäller sidor jag behöver utvecklas så är det väl helheten men en detalj är mitt offensiva spel när jag närmar mig målet. Här handlar det om att titta upp vad man har för alternativ och fatta rätt beslut, vilket är delar jag jobbar hårt med.

Huvudtränaren David Gillek om Samuelsson:

- Filip är en stor talang som redan nu är tongivande i vårt lag. Han utvecklas hela tiden och är extremt bra med och utan boll samt stark i duellspelet där han slår ut sin motståndare med sin snabbhet och teknik. Det allra bästa med Filip är att han är otroligt seriös och målmedveten och hela tiden vill lära sig för att bli bättre. Så det är jättekul både för Linköping och Filip att han skriver nytt kontrakt.



TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: