Vad händer med Enström?
Rasmus Enströms kontrakt går ut efter säsongen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Enströms kontrakt går ut efter säsongen: "Återstår ett par detaljer"

ANNONS

"Tidigare drömde jag om ett äventyr i Schweiz".

Falun har en tuff höst bakom sig med svajiga prestationer. 2021 har emellertid börjat lovande och senast stod laget för en av säsongens bästa prestationer när Helsingborg besegrades med klara 10-2. 

Och i veckan har dalalaget haft ytterligare anledningar att fira. 

Först ut: Sportchefen Rikard Hedlund som tackade nej till jobbet som assisterande förbundskapten i landslaget - och som i stället kritade på fyra nya år med Falun. 

Ett dygn senare kom nästa besked: Klubbens bästa poänggörare genom alla tider, Alexander Galante-Carlström, blir klubben trogen i ytterligare två säsonger. 

Och som om det inte vore nog med förlängningar lät klubben meddela att även Victor Wettergren blir kvar i klubben. 20-åringen som anslöt från RIG inför förra säsongen, har likt Galante, skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2023. 

Trots förläningarna finns fortfarande ett antal frågetecken att reda ut - ett av dem: Rasmus Enström - vars kontrakt går ut efter säsongen. 

– Målet är att stanna kvar i Falun, men det återstår ett par detaljer som måste lösas innan allt är klart, säger Enström till Innebandymagazinet och berättar att Falun, just nu, är det enda alternativet. 

– Tidigare i karriären drömde man väl om ett äventyr till Schweiz, men jag har trivts för bra i Falun för att lämna och nu känns det som att det tåget har gått. Dessutom börjar barnen bli gamla, och det gör det ännu svårare att flytta. Falun är mitt och familjens hem och vi trivs jättebra här. 

Galante har flera gånger poängterat det faktum att det har varit tyst från andra klubbar - är det samma för dig? 

– På senare år tror jag bara att det är en SSL-klubb som har hört av sig, i övrigt har det varit tyst. Jag tror att de vet om att vi trivs så bra här uppe att det inte ens har varit värt att kontakta oss, säger Enström som inte vill gå in närmare på vilken SSL-klubb som visat intresse. 

Hur långt ifrån är du att skriva på en förlängning med Falun? 

– Svårt att säga exakt, men vi snackar för fullt och har en bra dialog. Vi får se var de landar och när de landar.


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: