Foto: Event-bilder.se och InnebandyTV
Allsvenskan norra

Faluns utlånade supertalang hade lekstuga i Allsvenskan

ANNONS

Strängnäs slog Gävle med 6-1 efter e stor show av Melker Hemmingberg.

Faluns 17-åriga supertalang Melker Hemmingberg blev för några veckor sedan utlånad till bottenlaget Strängnäs IBK i den norra Allsvenskan. Igår gjorde supertalangen sin fjärde match för sörmlänningarna och han hade stor show och var den största anledningen till att Strängnäs kunde vinna över Gävle med 6-1.  

- Jag tycker att vi gör en grym laginsats, följer vår gameplan och vinner matchen. En väldigt bra match från vår sida. Viktiga poäng i bottenstriden också vilket var otroligt skönt, säger Hemmingberg till Innebandymagazinet.

När Falutalangen anlände till Strängnäs låg de sist med endast sex inspelade poäng. Fyra matcher senare står de på 14 poäng och har klättrat upp två placeringar. Mot Gävle hade han lekstuga och gjorde hattrick samt spelade fram till två andra mål. 

- Det kändes bra igår, fick göra ett mål redan i första bytet vilket var en väldigt skön start och efter det var de bara att köra på. Sedan så spelade jag med otroligt skickliga spelare som satte upp mig i bra lägen.

Video: Se supertalangens show mot Gävle


Även om Hemmingberg sitter på bänken i SSL-laget har han även fått spela mycket matcher trots pandemitiderna vi befinner oss i. Så här långt har han spelat med fyra olika lag i fyra olika divisioner. Han har spelat sex matcher i SSL och gjort 1+1, fyra matcher i Allsvenskan och gjort 3+2, fyra matcher i Faluns Herr1an-lag och gjort 2+8 samt fyra JAS-matcher där det blivit 6+2.    

- Jag tycker att de bara är kul med mycket matcher. I Falun så är det nästan samma spelsystemen i alla tre lagen vilket gör att de inte är lika svårt att hoppa mellan dem, eftersom man känner igen spelidén. Men i Strängnäs är det ett annat spelsystem vilket var lite svårt att lära sig i början. Men jag känner mig tryggare och tryggare efter varje träning och match.

Med tanke på att du spelar med tre olika seniorlag, vad är tanken den närmaste framtiden? 

- Eftersom att det är ett ovisst läge i världen just nu med Coronan så vet man inte så mycket om framtiden. Men allt beror på om Herr1an-serien börjar i Falun, då är tanken att jag ska spela där om den startar. 

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: