Foto: Anders Andersson
Allsvenskan södra

Coronan fortsätter spöka för Karlstad

ANNONS

Karlstads herrar har inte spelat match sedan den 19 december och det blir ingen till helgen heller.

Karlstad IBF firade jul och nyår som serieledare i södra Allsvenskan men nu har man åkt ner till andra plats eftersom man inte spelat en enda match under 2021 på grund av att Corona härjar i laget. Man inledde året med att ställa in mötena mot Warberg och Malmö och idag blev man även tvungen att ställa in helgens toppmöte mot de nya serieledarna Lagan IBK.

- Vi har tre fall och då bestämde vi och Lagan att flytta matchen, säger sportchefen Dan Lundqvist till Värmlands Folkblad och fortsätter: 

- Det får inte bli några fler matcher som blir inställda nu, då kan det bli tufft. Vi får se hur det passar in framöver, vi kanske få spela två matcher någon helg för att få ihop det.

Karlstad har en hektiskt schema framför sig där de ska spela 11 matcher på 57 dagar. De tre smittade spelarna har varit isolerade från laget och Karlstad hade en tiodagars period då laget inte träffades innan man drog igång träningen igen tidigare i veckan. 
 
- Det är nu åtta dagar sedan de två senaste insjuknade och vi har varit igång och tränat den här veckan. Det slår väldigt olika. Spelaren som drabbades först är fortfarande sjuk medan en av de båda senaste killarna inte har känt några symptom överhuvudtaget. Han testade sig av säkerhetsskäl och var positiv. Dessvärre var vi tvungna att ställa in kommande helgs toppmöte med Lagan, men sedan hoppas vi att vi är färdiga med det här och kan köra, säger tränare Mattias Karlsson till NWT.  

Karlstads nästa match på schemat är mot Lerum den 24 januari. 


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: