#ibsilly
Foto: Helmuth Subiabre
Allsvenskan södra

Avslöjar – tidigare SSL-spelare återvänder till Örebro

ANNONS

Det skadedrabbade laget vår välbehövlig förstärkning.

Allsvenska åttan Örebro är hårt skadedrabbat. Jesper Kivipaasi, Simon Lindholm, Markus Hjelm och Martin Törnhjelm har alla drabbats av både sjukdomar och skador den här säsongen. Nu väljer Närke-klubben att agera.

Innebandymagazinet kan avslöja att Jonatan Strömberg återvänder till klubben. 27-åringen representerade Örebro mellan 2015-2018 och var då med laget i SSL. Han flyttade därefter hem till Västerås för spel i Surahammar, som han varit i sen dess. Däremot har han stått utan kontrakt den här säsongen och därmed spelat noll matcher.

- Det är en lagkille som jobbar stenhårt i alla lägen. Han har sina styrkor i defensiven framförallt men han gjorde en del poäng sist när han spelade hos oss, säger sportchefen Janne Ekengren till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det är bra att få in defensiv kraft. Många av grabbarna känner honom med så vi får in en injektion i gruppen vilket också är viktigt. 

Just defensiv kraft är något Örebro behöver då försvarsspelet har varit lagets akilleshäll under säsongen.

- Ja, precis. Vi har släppt in för mycket mål. Så är det. Sedan är det lite olika anledningar till att man släpper in mål, men statistiken är ju rätt så solklar. Sen får man se om det är strukturella fel eller individuella misstag och sånt. 

Han har inte spelat innebandy sedan tidigt 2020 – hur är formen?
- Han har tränat väldigt bra. Det är inga problem. Det kommer väl behövas några matcher för att komma tillbaks fullt ut, men han ser väldigt bra ut för att inte ha hållt i klubban på ett tag.

Strömbergs första match blir mot Lerum på lördag.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Örebro Innebandys segerrad fortsätter efter 8-5 mot Surahammar

Den här artikeln handlar om: