#ibsilly
Backström, här i en JAS-match förra året, fanns med i Storvretas matchtrupp i Giganternas Kamp-mötet mot Falun i somras.
Foto: Adam Troy
Allsvenskan södra

Storvreta-talangen lånas ut till Allsvenskan

ANNONS

Får värdefull speltid: "Vill ta min innebandy till en ny nivå"

Storvreta har planer på att genomföra en generationsväxling och Axel Backström är ett av namnen som ska tillhöra den. I slutet av 2020 lyftes han upp i klubbens A-lag och Henrik Ededahl, sportsligt ansvarig i Storvreta, ser A-lagspotential i Backström. När han fick frågan vilka juniorer som är närmast spel i storklubbens seniorlag var Backström ett av namnen som nämndes.

– Johannes Rönnmark, som spelar i Hagunda just nu, är den som är mest van med seniorspel. Sedan har vi Axel Backström och Noah Tornberg som har tränat väldigt mycket med SSL-laget under hela den här nedstängningsperioden. Det är någon av dem som ligger närmast just nu. Det finns fler spelare men dessa har figurerat i diskussionerna, sa Ededahl till Innebandymagazinet då.

Det finns lättare uppgifter än att som junior ta plats i ett stjärnspäckat topplag i SSL, och därför lånas Backström nu ut till samarbetsklubben Nykvarn i Allsvenskan Södra.

− Mina förväntningar på den tiden som kommer med Nykvarn är att utvecklas och ta min innebandy till en ny nivå sen såklart för laget att vinna de matcher som är kvar och spela bra innebandy för att få en bra känsla till slutet av säsongen, säger Backström till Storvretas hemsida.

Den 18-årige backen gjorde sin debut för Nykvarn redan i helgen mot Lindås (förlust 6-4). Backström kommer spela för laget tills juniorallsvenskan startar upp igen. Nykvarn lånade dessutom nyligen in Storvretas JAS- och damlags-tränare Theodor Jonsson, som likt Backström kommer finnas hos sörmlänningarna tills de andra serierna startar igång.


Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda

Den här artikeln handlar om: