Sök
Nya Damallsvenskan
Foto: Simon Melchert
Landet runt

Allsvenskans nya serieindelning och hur serien ska spelas klart

Nu är det klart hur den nya serieindelningen ser ut och hur många poäng lagen får med sig till den.

Svenska Innebandyförbundet har inlett förberedelserna för att starta upp Damallsvenskan igen under vecka 6 (10-14 feb). Men det är inte beslutat att serien kommer att starta då utan det slutgiltiga beslutet tas den 1 februari.  

Om serien startas upp under vecka 6 så kommer det bli med ett nytt spelupplägg som innebär att respektive serie delas in i två grupper A och B, till vilka man tar med sig resultat från spelade matcher i omgång 1-6. Allsvenskan Södra, Västra och Östra kommer att spelas i totalt 16 omgångar där det är dubbelmöte inom den egna gruppen och enkelmöte med den andra gruppen. Så om vi tar Södra serien som exempel så kommer lagen i grupp A köra dubbelmöten med varandra och enkelmöten mot lagen i Södra B. Detsamma gäller för Östra och Västra men inte för Norra serien. Den Norra serien innehåller bara åtta lag och första tanken var att de skulle mötas i trippelmöten men det har ändrats till dubbelmöten nu och totalt 14 omgångar.     

Södra A

 1. IBK Göteborg 5 matcher - 10 poäng
___________________________

2. Pixbo Wallenstam 5m - 9p

3. Warberg 6m - 7p

4. Lindome 5m - 6p

5. Lindås Rasta 5m - 6p

_____________________________

6. Floda IBK 5m - 6p


Södra B

1. Växjö 5 matcher - 15 poäng 

________________________

2. Kalmarsund 5m - 12p

3. Munka-Ljungby 5m - 8p

4. Hovslätt IK 6m - 6p

5. Craftstaden 5m - 4p

_______________________

6. Fagerhult Habo 5m - 1p

 

Så här ser ser grupperna ut i södra och västra serien och poängen som de tar med sig in. Förutsättningarna som gäller är följande: Lag 1 i varje grupp går till SSL-kval. Lag 6 i varje grupp åker ner i Dam1an. 

Västra A

1. Skoghalls 5 matcher - 14 poäng

_________________

2. Västra Mälardalen 5m - 13p

3. Rönnby Västerås 5m - 12p

4. Hagfors IF Uddeholm 5m - 10p

5. Västerås 6m - 9p

____________________

6. Kumla 5m - 7p


Västra B

1. Linköping IBK 5 matcher - 11 poäng

________________

2. Lockerud Mariestad 5m - 5p

3. Katrineholm 6m - 3p

4. Nykvarn 5m - 3p

5. Fröjereds 5m - 3p

_______________

6. IBF Linköping 5m - 0p


SSL-kvalet play off 1

Ena kvalet till SSL spelas mellan dessa fyra grupper där gruppsegrarna möts i bäst av tre matcher. 


1:a Allsvenskan Västra Serie A - 1:a Allsvenskan Södra Serie B

1:a Allsvenskan Södra Serie A - 1:a Allsvenskan Västra Serie B   


Match 1 spelas 17-18 april, match 2 spelas 20-22 april, eventuell match 3 spelas 24-25 april. Segraren i respektive möte till Play Off 2. Förloraren till Allsvenskan nästkommande säsong.

Play off 2

Spelas i bäst av tre matcher. Match 1 spelas 15-16 maj, match 2 spelas 18-20 maj, eventuell match 3 spelas 22-23 maj. 

De båda segrarna från play off 1 möts där vinnaren spelar i SSL 2021/2022 och där förloraren spelar kvar i Allsvenskan.

Östra A

1. Storvreta 5 matcher - 15 poäng

______________

2. Åkersberga 5m - 10p

3. Alunda 5m - 7p

4. Mora 5m - 3p

5. Sirius 5m - 3p

______________

6. Borlänge 5m - 3p


Östra B

1. Hammarby 5 matcher - 12 poäng

_____________

2. Telge 5m - 10p

3. Tyresö Trollbäcken 5m - 9p

4. Älvsjö 5m - 9p

5. Bele Barkarby 5m - 8p

_______________

6. Huddinge IBS 5m - 0p


Samma gäller här att de båda gruppettorna går till SSL-kval och de båda gruppsexorna åker ner till Dam1an. Däremot ser det lite annorlunda ut i den norra serien. 

Norra 

1. RIG Umeå 6 matcher - 15 poäng

2. IBK Dalen 5m - 15p

________________

3. Sundsvall 6m - 13p

4. Umeå Västra 6m- 11p

5. Örnsköldsvik 6m - 6p

6. IBF Dalen 6m - 4p

7. Kågedalen 5m - 4p

_______________

8. Luleå 6m - 0p


I Norra serien går ettan och tvåan vidare till SSL-kval. Observera att RIG Umeå inte får kvala upp till SSL utan skulle tabellen sluta som ovan så är det Dalen och Sundsvall som får kvala. Lag 8 åker ner till Dam1an. Det har även beslutats att Allsvenskan 2021/22 ska ha 12 lag i Södra, Västra och Östra serien samt 8 lag i Norra serien. 

SSL-kvalet play off 1

Andra kvalet till SSL spelas mellan Östras två grupper och Norras två bästa lag där matcherna avgörs i bäst av tre matcher.   


1:a Allsvenskan Östra Serie A - 2:a Allsvenskan Norra

1:a Allsvenskan Norra - 1:a Allsvenskan Östra Serie B

Play off 2

Spelas i bäst av tre matcher. Match 1 spelas 15-16 maj, match 2 spelas 18-20 maj, eventuell match 3 spelas 22-23 maj. 

De båda segrarna från play off 1 möts där vinnaren spelar i SSL 2021/2022 och där förloraren spelar kvar i Allsvenskan.


I Play Off avgörs hemmaplansfördelen, laget spelar hemma i match 1 samt eventuell match 3, enligt följande:

1. Tabellplacering
2. Poäng/match i seriespelet
3. Målskillnad/match i seriespelet
4. Flest gjorda mål/match i seriespelet
5. Minst utvisningsminuter/match
6. Lottning

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten