Superligan
Mullsjö jagar revansch efter debaclet mot Dalen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Studsar Mullsjö tillbaka efter raset?

ANNONS

Tränaren: "Upp till bevis om vi har lärt oss läxan".

Trots ledning, 6-2, hemma mot Dalen i senaste omgången, föll Mullsjö ihop fullständigt och släppte in tolv mål mot ett hungrigt Dalen-lag. 

En ovanligt svag defensiv insats av Mullsjö - som inte har släppt in så många mål sedan bortaförlusten (15-5) mot Falun för drygt två år sedan. 

När Innebandymagazinet pratar med lagets tränare, Alexander Bergström, ett par dagar efter matchen, kan han trots allt hitta vissa ljusglimtar från matchen. 

– Direkt efteråt var vi naturligtvis jättebesvikna. Det känns aldrig bra att tappa en stor ledning och defensiven som vi har gjort bra den här säsongen löste vi helt plötsligt inte alls. Jag har sett matchen i efterhand och känslan då är i alla fall bättre. Framförallt vår förstaperiod som är fantastiskt bra. 

Han fortsätter: 

– Inför matchen var vi oroliga att vi skulle vara ringrostiga med klubba och boll efter ett långt matchuppehåll - men så blev det inte alls. Även andraperioden, där de går ifrån oss målmässigt, är faktiskt ganska bra från vår sida. Vi har flera lägen där vi kommer två mot en och missar - samtidigt som de är effektiva. Det var inte fullt så dåligt som jag trodde säger Bergström, som inte är nöjd med lagets försvarsinsats. 

– Vi hängde inte med i deras tempo och det kändes som att orken tog slut. Tidigare hade vi bara förlorat en tredjeperiod, borta mot Thorengruppen där vi ledde stort och slutade spela. Den här matchen var på alla sätt och vis omvänd för oss. Ingenting var sig likt mot hur det har sett ut tidigare. 

Redan under onsdagskvällen får laget chans till revansch på bortaplan mot Pixbo - ett motstånd som Bergström tycker har vissa likheter med Umeålaget. 

– De gillar att kliva upp med en "fjärdegubbe" i anfallszon och fyller generellt på med mycket folk framåt. För vår del passar det bra att få den här matchen så pass snabbt inpå. Vi har pratat igenom insatsen i laget och vet vad vi måste förbättra. Nu är det upp till bevis om vi har lärt oss läxan. 

Kommer det att bli några förändringar i laget? 

– Några justeringar blir det, men inga jättegrejer, säger Bergström, som avslöjar att landslagsmannen, Simon Karlsson är tillbaka i spel. 

– Just nu har vi faktiskt hela truppen tillgänglig i och med att Simon är tillbaka. Det är jätteviktigt för oss, inte minst med tanke på det tighta spelschema som väntar oss de kommande 20 dagarna. 


Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: