Norra allsvenskan
Strängnäs, jumbo i norra allsvenskan, tog en viktig trepoängare borta mot Hagunda i senaste omgången.
Foto: Stefan Grahn
Allsvenskan norra

Tre matcher på fem dagar väntar Strängnäs: "Bara att gilla läget"

ANNONS

Seriejumbon kommer från en imponerande bortaseger mot Hagunda: "Prickfria i defensiven".

Efter en blytung höst bärgade Strängnäs en livsnödvändig seger borta mot Hagunda i helgen. Lagets första trepoängare sedan premiäromgången mot Bele Barkarby. 

– Vi gör en prickfri insats i defensiven och hela laget gör det fantastiskt bra, jag är jättenöjd med killarnas insats, säger lagets tränare, Peter Lund till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Jag tycker att vi hade fina intentioner redan i matchen mot Visby innan jul. Tyvärr slarvade vi bort segern där efter en usel mittperiod - men vi tog med oss en fin känsla in i 2021, och i de två senaste matcherna har vi verkligen växlat upp. Det är en väldigt positiv känsla i laget. 

Nu väntar en NHL-inspirerad vecka med tre matcher inom loppet av fem dagar - där AIK är först på tur. 

– Vi är redo inför det som komma skall och vi har en tydlig plan för hur vi ska förbereda oss. Nu är det AIK som väntar, och trots att det låter klyschigt är det bara den matchen vi har i tankarna. När den matchen är slut börjar vi laddningen för Gävle. 

Två matcher inom loppet av 24 timmar - det låter inte som en perfekt lösning för er del? 

– Under rådande läge var det svårt att hitta en annan lösning, med tanke på att vi har haft en del inställda matcher. Vi är väldigt tacksamma gentemot AIK och Gävle som gick med på det här upplägget. Det är bara att gilla läget, säger Lund - som utöver lagets nyvunna form kan glädja sig åt att poängkungen Adam Nilsson är tillbaka i laget efter flera månaders skadefrånvaro. 

– Han är enormt viktig för oss, inte minst med sitt målskytte. Där har vi slitit under säsongen - till stor del för att Adam har saknats. Han har dessutom en otrolig vilja och ett driv som smittar av sig på hela laget, han driver hela maskineritet med sitt sätt att vara, säger Lund som utöver skyttekungen Nilsson, lyfter fram lagets tre nytillskott:  

– Våra tre nyförvärv har kommit in och bidragit de också. Senast mot Hagunda tycker jag att Andreas (Lagerblad) gjorde en kanonmatch och Melker (Hemmingberg) bidrar även han, det är en jättefin spelare som vi kommer att få nytta av under säsongen. Rasmus (Jansson) drog dessvärre på sig en skada under uppvärmningen mot Hagunda och har inte kunnat spela med oss än, men vi räknar med att han är tillbaka snart. 

Strängnäs "NHL-vecka". 

Tisdag: AIK - borta. 

Onsdag: Gävle - borta. 

Lördag: Täby - borta.  


TV: Nyförvärvet från Herr5an gör mål direkt i Allsvenskan

Adam Kimström behövde bara drygt 14 minuter på sig att göra sitt första mål för Djurgården.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: