Lagans målvaktsveteran Erik Svensson har stått för en fin säsong hittills.
Foto: D Foto
Allsvenskan södra

Sensationslaget toppar allsvenskan södra: "För tidigt att tänka på SSL"

ANNONS

Hyllar tränaren: "En stor del i vår framgång".

Lagan är södra allsvenskans stora överraskningslag den här säsongen - och efter helgens seger borta mot Örebro (10-6) toppar smålänningarna den haltande tabellen, en poäng före Karlstad. 

– Vi gör en jättebra match och det känns faktiskt som att vi är bättre än Örebro från start till mål. Vi visste att de skulle pressa högt på oss och vår matchplan fungerade utmärkt. Vi straffade dem precis så som vi ville, säger forne superliga-målvakten, Erik Svensson, som har radat upp fina prestationer under säsongen. 

– Vi har hittat rätt i försvarsspelet och det är ingen hemlighet att det är där vi är som starkast. Det är jätteskönt att vi har den tryggheten att falla tillbaka på. Christian (Guntsch) är en jätteskicklig tränare och har en stor del i vår framgång. 

Till helgen väntar serietvåan Karlstad, som kommer till seriefinalen utvilade efter att helgens match mot Malmö ställdes in. 

– Målsättningen är att slå alla lag minst en gång och Karlstad är ett av lagen som vi inte har slagit den här säsongen. De har flera toppspelare, med Adam Colling i spetsen. Det blir en match där vårt försvarsspel kommer att ställas på stora prov, förutspår Svensson, som tillsammans med Lillåns Jonas Hammarström toppar målvaktsstatistiken i södra allsvenskan. 

Hur långt kan det räcka för er - är det för tidigt att börja drömma om SSL? 

– Det känns för tidigt att tänka på SSL. Först och främst ska vi ta oss till ett kval och där är vi inte än. 

Han fortsätter: 

– Vi har många rutinerade spelare som har varit med tidigare och jag är inte direkt orolig för att vi skulle tappa fokus och sväva iväg, säger Svensson, som för stunden trivs bra med att spela i allsvenskan. 

– Man vill alltid spela mot de bästa spelarna, men för stunden känns allsvenskan lagom för egen del. Jag har fått testa på SSL och vet att det tar väldigt mycket tid. Det är mycket annat som ska hinnas med också. 

Din ex-klubb, Växjö Vipers, har haft stora problem på målvaktsposten under hösten - det har aldrig varit aktuellt med en comeback där? 

– Vi har pratats vid några gånger under hösten, men att jag skulle tillbaka dit har faktiskt aldrig varit nära. Hade jag varit yngre kanske det hade varit aktuellt att gå dit på en dubbellicens, men med tanke på att jag är 31 har det inte varit aktuellt. Men kontakt kommer vi fortsatt att ha, det är min moderklubb, och jag har många vänner i och omkring laget. 


TV: Nyförvärvet från Herr5an gör mål direkt i Allsvenskan

Adam Kimström behövde bara drygt 14 minuter på sig att göra sitt första mål för Djurgården.

Matchrapporter: Karlstad IBF klart för kval efter seger mot Lagan Lagan avgjorde i förlängningen mot Örebro Innebandy 4-1 mot Lagan gjorde Malmö FBC till segrare igen Lagan segrare hemma mot Lillån Fagerhult Habo kvalklart efter seger mot Lagan

Den här artikeln handlar om: