Världens bästa spelare
Foto: Albin Skur
Internationellt

Lagkompisen hyllar världens bästa spelare

ANNONS

"Jag som tränar med honom dagligen får se helt sjuka saker som ingen annan kan göra"

Tidigare idag utsågs Kalmarsunds Kim Nilsson till världens bästa innebandyspelare 2020 med motiveringen:

Kim Nilsson får utmärkelsen världens bästa innebandyspelare 2020 för sin unika och vägvinnare spelstil som bygger på att spela snabbt och ta avslut i högsta fart. Med en enastående roll i powerplay och som straffskytt visar han upp en spetskompetens på alla viktiga områden som matchvinnare i världens bästa liga och som gör en världsspelare till världsbäst. 

En som håller med om att det var rätt val är lagkamraten från både Kalmarsund och AIK Kevin Björkström som tycker så här om utnämningen: 

- Den är ganska så solklar jag vet ingen innebandyspelare som har lika höga höjder i sitt spel som Kim. Det är väldigt välförtjänt att det blev han, det finns väl någon annan svensk och någon finne som är med och konkurrerar men att Kim skulle utses var inte superförvånade. För mig var det bara ett konstaterande men det är ju kul att det är flera som tycker samma som jag, säger Björkström till Innebandymagazinet. 

Det låter som du tycker att det var rätt val?

- Det tycker jag absolut, han är helt fantastisk och när han är i sitt bästa slag som han var förra säsongen och som han har varit denna säsong så är han fan i mig ruskigt bra.

Vad är det som gör han så bra då?

- Han är en typ av rollspelare och en poängspelare som många andra men det som utmärker Kim är svårt att förklara. De flesta får inte se så mycket av honom under en match medan jag som tränar med honom dagligen får se helt sjuka saker som ingen annan kan göra. Det är inte många spelare som jag blir imponerad av men det finns ett par och Kim är en av dem. Han är en komplett spelare i det offensiva och han hittar hela tiden nya sätt att göra poäng på.



TV: Eliska Krupnova om chockbeskedet

Världens bästa innebandyspelare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen

Den här artikeln handlar om: