Foto: Per Wiklund
Superligan

Jönköping rasade ihop som ett korthus i tredje

ANNONS

Jönköping förlorade sista perioden med 5-2 och matchen mot Växjö med 7-4.

Smålandsuppgörelsen mellan Jönköping och Växjö var jämn och spännande i två perioder men i början på tredje så rasade Jönköping ihop som ett korthus.  

- Vi underpresterar rätt så rejält och vi fick det inte att lyfta en enda gång men trots det så är det ändå match enda in i tredje perioden. Det är alldeles för dåligt är en bra summering av matchen, säger tränare Jakob Olofsson Adelin till Innebandymagazinet.

Efter två perioder var det jämnt skägg och ställningen var 2-2. Sedan fick Jönköping en perfekt start på tredje när man tog ledningen efter dryga fyra minuter. Men istället för att få en injektion av det så rasade istället hemmalaget ihop och Växjö gjorde tre mål på en minut och 36 sekunder kommande tre byten.  

- Vi gör 3-2 sedan gör de 3-3 i bytet efter sedan gör de två mål till de kommande två bytena. Sedan åker vi på ett matchstraff och då rinner det oss ur händerna. Vi lyfter inte överhuvudtaget idag istället hamnar vi i någon mellanmjölksinnebandy. Vi är taffliga med bollen och vi skapar inte så mycket men det gör inte Växjö heller innan sista. Det var en tempofattig match där lagen inte bjöd upp. Framförallt så måste vi höja oss rejält och komma upp i en helt annan nivå. Både ledare och spelare måste rannsaka sig efter detta. Vi kan förlora mot Växjö men inte på det här sättet.

11 sekunder efter Växjös tre snabba mål åker målvakten Gustav Jansson på ett matchstraff och tvingas lämna arenan och andremålvakten Alexander Gustafsson får hoppa in ouppvärmd.

- Jag såg inte vad som hände utan jag har bara hört att det stämmer att de ska vara ett matchstraff. Så jag kan inte uttala mig mer om det utan jag har fullt förtroende för att domarna gjorde rätt.

Hur ska ni ladda om batterierna inför nästa veckas prestigefulla länsderby mot Fagerhult Habo?

- Det är perfekt att vi har Fagerhult i nästa omgång. Det är två lag som vill spänna musklerna för varandra och vinna. Vi får se till att vända den här dåliga insatsen till tändvätska och se till att komma upp i nivå till derbyt. Presterar vi så här så kommer vi kamma noll på fredag också. Men jag är säker på att vi kommer att komma ut som ett helt annat lag då. Den här matchen arkiverar vi som ett bottennapp och går vidare.   


TV: Säsongens snyggaste mål i Allsvenskan

Avgör i sudden death: ”Det där är ett urtjusigt mål”

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Storvreta tog ny seger mot JIK Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: