Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Har Rönnbys poängspelare äntligen vaknat?

ANNONS

Rönnby tog tre viktiga poäng i går men viktigast av allt var nog ändå att lagets trognaste poängmakare hittat formen igen.

28-åriga Linnéa Nilsson har varit en av Västerås Rönnbys trognaste poänggörare de senaste sju säsongerna. Men under hennes åttonde säsong i Västeråslaget så har det gått lite troll i poängmakandet och inför gårdagens match mot Jönköping hade hon bara noterats för fyra mål på 12 matcher. Men mot Jönköping lossnade det rejält för Nilsson som smällde dit ett hattrick och nästan dubblade sin målskörd för säsongen. 

– Jäkligt skönt. Vet ju att hon har bra blick för spelet och det känns guld om hon kan komma igång. Hon har mycket i sig, sa tränare Andreas Harnesk till VLT igår efter segern mot Jönköping. 

På de sju första säsongerna har Nilsson snittat 20,5 mål per säsong så har hon hittat tillbaka till sitt vanliga jag kommer Rönnby definitivt inte behöva oroa sig för att missa klubbens första slutspel sedan säsongen 2003/04. Gårdagens seger gjorde att Rönnby klättrade upp till en sjunde plats på 19 poäng. Men Falun och Täby jagar tätt bakom på 18 och 17 poäng. Harnesk ger sina synpunkter på vad det är som inte riktigt fungerat för Nilsson tidigare på säsongen. 

– Det är en lång analys men jag tror att det är så simpelt som att hon måste bestämma sig och vara lite mer elak och ta för sig. Hon är en tillräckligt bra spelare men har tvekat lite för mycket. 

Slutspelsplatsen är som sagt långt ifrån säker och redan idag kan Rönnby åka ner till en åttonde plats om Täby tar tre poäng mot Sirius. Så en Linnéa Nilsson i målform resten av säsongen skulle som Harnesk säger vara guld värt. 




TV: Eliska Krupnova om chockbeskedet

Världens bästa innebandyspelare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: