Sök
 
Superlördagen
Foto: Marko Grönholm, Magnus C Lydahl och Albin Skur
Superligan SSL

Superlördagen som du inte får missa

10 matcher spelas under lördagen i SSL och Herrallsvenskan.

Det är fortfarande bara fyra serier som är öppna för spel och det spelas 10 matcher under dagen från alla fyra serier. Så idag är ett lysande tillfälle att förgylla den grå vardagen med en riktig superlördag då man kan få se fyra hyperintressanta matcher efter varandra. 

SUPERLÖRDAGEN

Efter en rejäl sovmorgon och en stadig brunch är det daga att bänka sig i soffan för att kolla in den första matchen som är ett hett Stockholmsderby i Norra Allsvenskan. 

13.00  Bele Barkarby IF IBF - Salems IF (All N)

Ett riktigt intressant Stockholmsderby mellan två lag som jagar varandra, Salem ligger femma med en poäng mer än Bele som ligger på en sjunde plats.  De båda har mötts tre gånger tidigare i Allsvenskan och då har Salem plockat sju poäng och Bele bara två. När de möttes tidigare i höstas så vann Salem bekvämt med 9-4. Men Bele har bäst formkurva just nu med fyra vinster senaste fem matcherna jämfört med Salems tre vinster. Det lär bli en målrik match då Bele är seriens målrikaste lag och Salem är seriens fjärde målrikaste lag så räkna med att minst få se runt 15 mål. När det kommer till just att göra mål så håll ögonen öppna på André Lindman i Salem och Oscar Kristensen i Bele, för det är de två spelarna som gjort mest poäng när de båda möts. Känns som att Beles fina form innan jul kommer hålla i sig och här behåller man alla tre poängen efter en 8-7 vinst. 

Tack vare de kortare pauserna i Allsvenskan så är matchen över på en timma och 40 minuter så man hinner att springa iväg till affären och ladda upp med alla basvaror från snackshyllan så man klarar sig igenom superlördagen utan energiförlust. Man kommer hem lagom till tekning mellan två lag som vill haka på i slutspelskampen. 

  

15:00 IBF Falun - Karlstad IBF (SSL D)

Falun ligger precis under slutspelsstrecket på 15 poäng medan Karlstad ligger precis bakom på tionde plats tre poäng bakom. Så detta är en match som båda lagen "måste" vinna om man vill klassa sig själva som ett slutspelslag fortsättningsvis. Förlorar Karlstad så uppstår det ett litet glapp från topp nio och neråt så vill de hänga på måste de vinna. Falun har vid vinst chansen att klättra över slutspelsstrecket och hänga av Karlstad och ge sig själva ett läge där de kan koncentrera sig på att peta ner ett lag över strecket istället för att se sig om över axeln samtidigt. Så Karlstad har verkligen pressen på sig att vinna och det lyckades man inte med sist när man möttes utan då var det Falun som tog en bergsäker 9-4 vinst. Det kommer inte bli lika bergsäkert idag men Falun kommer att vinna igen men det kommer bli tufft och jämnt och sluta 6-5.   

Direkt efter slutsignalen är det bara att springa ut i köket och sätta in en pizza i micron för att sedan byta "kanal" till toppmötet i SSL Herr.

UPPSKJUTEN 17:00 FBC Kalmarsund - Storvreta IBK (SSL H) UPPSKJUTEN

Tyvärr har denna match ställts in efter det att artikeln gjordes så passa på att ta en liten break och scrolla igenom Innebandymagazinet.se istället.

När de båda möttes för fyra veckor sedan så var det de två enda lagen som inte förlorat under ordinarie tid denna säsong och nu när de möts igen så är det bara Storvreta som inte förlorat än. Kalmarsund kom inför det mötet med 10 raka vinster men efter att Alexander Rudd avgjort i slutsekunderna när han dundra in 3-2 åkte Kalmarsund på tre raka förluster. Kalmarsund är in på sin tredje säsong i SSL och Storvreta är det enda SSL-laget man inte besegrat under sin tid i högsta ligan. Kalmarsund kommer efter denna match ha förlorat sex raka matcher mot Storvreta och fortsatt inte vunnit en enda poäng mot dem men däremot har man fått ett Storvreta-spöke på halsen. Matchen kommer inte alls bli lika jämn som senast utan Storvreta vinner komfortabelt med 7-4. 

Direkt efter segerintervjun nere i Kalmar så finns det inte mycket tid att spela på utan hoppa upp från soffan och öppna ett fönster för att släppa in lite frisk luft och sedan ner i soffan igen och dra på dig en filt för att avsluta superlördagen med Falun-Helsingborg. 

 19:00 IBF Falun - FC Helsingborg (SSL H)

Superlördagen avslutas med en rejäl värdemätare där båda lagen jagar bekräftelse på hur bra de egentligen är den här säsongen. Helsingborg började väldigt starkt och har imponerat så här långt och ligger på en sjätte plats endast en poäng bakom Falun som har blandat och gett ovanligt mycket för att vara just Falun. Så är Helsingborg så bra som man börjat och är Falun så svajiga som man inlett? Det kommer dagens resultat avslöja. Statistiskt sett ska Falun käka upp Helsingborg till frukost då de vunnit 14 av de 17 senaste mötena mellan lagen. Men jag tror inte att de kommer gå lika lätt som senast när de möttes förra säsongen och Falun vann med 10-3. Utan jag tror att det kommer bli en väldigt jämn match som mycket väl kan gå till sudden. Men jag tror att traditionens makt är stor och att Falun lyckas vinna med andan i halsgropen till slut med 7-5.  

  


Lördagens alla matcher


SSL - Svenska Superligan Herr

15:00 Pixbo Wallenstam IBK - Linköping IBK (UPPSKJUTEN)

17:00 FBC Kalmarsund - Storvreta IBK  (UPPSKJUTEN)

19:00 IBF Falun - FC Helsingborg

SSL - Svenska Superligan Dam

13:00 Västerås Rönnby IBK - Jönköpings IK

15:00 IBF Falun - Karlstad IBF

15:00 Warberg IC - Nacka Wallenstam IBK


Herrar Allsvenskan Norra

13:00 Bele Barkarby IF IBF - Salems IF

15:00 FBI Tullinge - IK Sätra

15:00 Hagunda IF - Strängnäs IBK


Herrar Allsvenskan Södra

14:00 IBF Örebro - Lagan IBK

14:00 Åstorp/Kvidinge IBS - Åby IBK

15:00 Nykvarns IBF Ungdom - Lindås Rasta IBK

16:00 Onyx IBK - FBC Lerum  (UPPSKJUTEN)


TV: Säsongens snyggaste mål i Allsvenskan

Avgör i sudden death: ”Det där är ett urtjusigt mål”

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten