Superlördagen
Foto: Marko Grönholm, Magnus C Lydahl och Albin Skur
Superligan

Superlördagen som du inte får missa

ANNONS

10 matcher spelas under lördagen i SSL och Herrallsvenskan.

Det är fortfarande bara fyra serier som är öppna för spel och det spelas 10 matcher under dagen från alla fyra serier. Så idag är ett lysande tillfälle att förgylla den grå vardagen med en riktig superlördag då man kan få se fyra hyperintressanta matcher efter varandra. 

SUPERLÖRDAGEN

Efter en rejäl sovmorgon och en stadig brunch är det daga att bänka sig i soffan för att kolla in den första matchen som är ett hett Stockholmsderby i Norra Allsvenskan. 

13.00  Bele Barkarby IF IBF - Salems IF (All N)

Ett riktigt intressant Stockholmsderby mellan två lag som jagar varandra, Salem ligger femma med en poäng mer än Bele som ligger på en sjunde plats.  De båda har mötts tre gånger tidigare i Allsvenskan och då har Salem plockat sju poäng och Bele bara två. När de möttes tidigare i höstas så vann Salem bekvämt med 9-4. Men Bele har bäst formkurva just nu med fyra vinster senaste fem matcherna jämfört med Salems tre vinster. Det lär bli en målrik match då Bele är seriens målrikaste lag och Salem är seriens fjärde målrikaste lag så räkna med att minst få se runt 15 mål. När det kommer till just att göra mål så håll ögonen öppna på André Lindman i Salem och Oscar Kristensen i Bele, för det är de två spelarna som gjort mest poäng när de båda möts. Känns som att Beles fina form innan jul kommer hålla i sig och här behåller man alla tre poängen efter en 8-7 vinst. 

Tack vare de kortare pauserna i Allsvenskan så är matchen över på en timma och 40 minuter så man hinner att springa iväg till affären och ladda upp med alla basvaror från snackshyllan så man klarar sig igenom superlördagen utan energiförlust. Man kommer hem lagom till tekning mellan två lag som vill haka på i slutspelskampen. 

  

15:00 IBF Falun - Karlstad IBF (SSL D)

Falun ligger precis under slutspelsstrecket på 15 poäng medan Karlstad ligger precis bakom på tionde plats tre poäng bakom. Så detta är en match som båda lagen "måste" vinna om man vill klassa sig själva som ett slutspelslag fortsättningsvis. Förlorar Karlstad så uppstår det ett litet glapp från topp nio och neråt så vill de hänga på måste de vinna. Falun har vid vinst chansen att klättra över slutspelsstrecket och hänga av Karlstad och ge sig själva ett läge där de kan koncentrera sig på att peta ner ett lag över strecket istället för att se sig om över axeln samtidigt. Så Karlstad har verkligen pressen på sig att vinna och det lyckades man inte med sist när man möttes utan då var det Falun som tog en bergsäker 9-4 vinst. Det kommer inte bli lika bergsäkert idag men Falun kommer att vinna igen men det kommer bli tufft och jämnt och sluta 6-5.   

Direkt efter slutsignalen är det bara att springa ut i köket och sätta in en pizza i micron för att sedan byta "kanal" till toppmötet i SSL Herr.

UPPSKJUTEN 17:00 FBC Kalmarsund - Storvreta IBK (SSL H) UPPSKJUTEN

Tyvärr har denna match ställts in efter det att artikeln gjordes så passa på att ta en liten break och scrolla igenom Innebandymagazinet.se istället.

När de båda möttes för fyra veckor sedan så var det de två enda lagen som inte förlorat under ordinarie tid denna säsong och nu när de möts igen så är det bara Storvreta som inte förlorat än. Kalmarsund kom inför det mötet med 10 raka vinster men efter att Alexander Rudd avgjort i slutsekunderna när han dundra in 3-2 åkte Kalmarsund på tre raka förluster. Kalmarsund är in på sin tredje säsong i SSL och Storvreta är det enda SSL-laget man inte besegrat under sin tid i högsta ligan. Kalmarsund kommer efter denna match ha förlorat sex raka matcher mot Storvreta och fortsatt inte vunnit en enda poäng mot dem men däremot har man fått ett Storvreta-spöke på halsen. Matchen kommer inte alls bli lika jämn som senast utan Storvreta vinner komfortabelt med 7-4. 

Direkt efter segerintervjun nere i Kalmar så finns det inte mycket tid att spela på utan hoppa upp från soffan och öppna ett fönster för att släppa in lite frisk luft och sedan ner i soffan igen och dra på dig en filt för att avsluta superlördagen med Falun-Helsingborg. 

 19:00 IBF Falun - FC Helsingborg (SSL H)

Superlördagen avslutas med en rejäl värdemätare där båda lagen jagar bekräftelse på hur bra de egentligen är den här säsongen. Helsingborg började väldigt starkt och har imponerat så här långt och ligger på en sjätte plats endast en poäng bakom Falun som har blandat och gett ovanligt mycket för att vara just Falun. Så är Helsingborg så bra som man börjat och är Falun så svajiga som man inlett? Det kommer dagens resultat avslöja. Statistiskt sett ska Falun käka upp Helsingborg till frukost då de vunnit 14 av de 17 senaste mötena mellan lagen. Men jag tror inte att de kommer gå lika lätt som senast när de möttes förra säsongen och Falun vann med 10-3. Utan jag tror att det kommer bli en väldigt jämn match som mycket väl kan gå till sudden. Men jag tror att traditionens makt är stor och att Falun lyckas vinna med andan i halsgropen till slut med 7-5.  

  


Lördagens alla matcher


SSL - Svenska Superligan Herr

15:00 Pixbo Wallenstam IBK - Linköping IBK (UPPSKJUTEN)

17:00 FBC Kalmarsund - Storvreta IBK  (UPPSKJUTEN)

19:00 IBF Falun - FC Helsingborg

SSL - Svenska Superligan Dam

13:00 Västerås Rönnby IBK - Jönköpings IK

15:00 IBF Falun - Karlstad IBF

15:00 Warberg IC - Nacka Wallenstam IBK


Herrar Allsvenskan Norra

13:00 Bele Barkarby IF IBF - Salems IF

15:00 FBI Tullinge - IK Sätra

15:00 Hagunda IF - Strängnäs IBK


Herrar Allsvenskan Södra

14:00 IBF Örebro - Lagan IBK

14:00 Åstorp/Kvidinge IBS - Åby IBK

15:00 Nykvarns IBF Ungdom - Lindås Rasta IBK

16:00 Onyx IBK - FBC Lerum  (UPPSKJUTEN)


TV: Säsongens snyggaste mål i Allsvenskan

Avgör i sudden death: ”Det där är ett urtjusigt mål”

Den här artikeln handlar om: