Foto: Christofer Axelsson
Superligan

Ny upplösning efter bråket mellan Linköping och Pixbo

ANNONS

Efter alla turer står det nu klart att matchen mellan Pixbo Wallenstam och Linköping skjuts upp trots allt.

Igår skrev vi om bråket mellan Linköping och Pixbo Wallenstam där Linköping ville ställa in dagens match på grund av att de hade två spelare med konstaterad Corona. Enligt förbundets regler krävs det tre konstaterade fall för att få skjuta upp en match och Pixbo hänvisade till det och vill spela matchen. Så här sa Linköpings sportchef Johan Fredriksson till Corren om det hela:

- Jag tycker det är ganska osmart att spela. Vi vet ju inte om fler är sjuka. Inkubationstiden är längre. Folk kan smitta även om de inte utvecklat några symtom när vi åker dit på lördag. Det är dumt. Men Pixbo vill ju absolut spela, så då får vi göra det. 

Innebandymagazinet pratade med Pixbos sportchef Rikard Jonsson som bland annat sa så här om varför de ville spela matchen: 

- I grund och botten så har vi ett regelverk från förbundet som vi får förhålla oss till. I det här fallet så kan man väl tycka att det var ”på gränsen”, och vem är det som fattar beslutet om vi ska spela eller inte? Vi vände oss till förbundet och det var ganska tydliga besked där: Matchen ska spelas om de inte får några fler bekräftade fall. Vi vill spela innebandy, det är därför vi håller på med det här, och vi får försöka förhålla oss till serien. Vi vill spela, helt klart. 

Men nu står det klart att matchen inte kommer att spelas ändå eftersom Linköping fått flera konstaterade fall av Covid-19 under fredagen. Så här skriver man på sin hemsida:

- Linköping tvingades flytta årets första match mot Jönköping och i kväll står det klart att också den andra matchen 2021 flyttas. Matchen skulle spelats i morgon i Mölnlycke mot Pixbo och nu letas nytt datum för matchen. 



TV: Fyra mål från skyttekungen i comebacken

Strängnäs Adam Nilsson tillbaka efter tre månader och gjorde succé direkt

Matchrapporter: Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun Pixbo fick en drömstart – vann efter förlängningsdrama Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping

Den här artikeln handlar om: