Superlördagen
Foto: D-foto
Allsvenskan södra

Lindås ska inte göra samma misstag en gång till

ANNONS

"Sist så fick vi Nykvarns målvakt att framstå som landslagsmässig"

I halvtid ligger Lindås Rasta precis utanför kvalstrecket till SSL men vinner man sina hängmatcher klättrar man upp till topp fyra i den södra Allsvenskan.

- Resultatmässigt är vi inte nöjda men vi är på rätt väg spelmässigt. Vi inledde svagt med att både vara ineffektiva och givmilda mot motståndare och det är sällan en bra kombination. Lyckades dock haka oss fast och plocka tillräckligt med poäng för att inte bli avhängda, säger lagets tränare Fredrik Oredsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Men det är klart det svider hur vi kastar bort poängen mot exempelvis Åby och Lerum så som matcherna såg ut. Däremot är jag trygg i utvecklingen hos gruppen och vi tar hela tiden kliv åt rätt håll. Men nu har vi de poäng vi förtjänar och vi kommer se till att vara oerhört starka på vårsäsongen!

Tidigare i veckan så fick Lindås Rasta en kanonstart på året då man slog forna SSL-konkurrenten Örebro hemma med hela 9-6.

- Det är alltid viktigt att vinna. Jag tycker vi har bra kontroll matchen igenom där vi tar initiativ, kontrollerar tempot och har bra disciplin helt enkelt. Vi lyckas stänga mer Örebros förstafemma på ett bra sätt och är tyngre över 60 minuter i spelet med boll.

Idag väntar Nykvarn ett av endast två lag som slog er under ordinarie tid under första halvan. Hur går tankarna inför den matchen?

- Det ska bli kul att åka upp till Nykvarn och bjuda upp till kamp. Vi har en bra känsla som jag sagt, är på rätt väg och har tagit tydliga kliv under hösten. Får se hur matchbilden blir, men jag kan gissa på att Nykvarn inte är helt nöjda med sin senaste match och kommer sälja sig dyrt. Vi kommer ha bollen och Nykvarn parkerar bussen 5 meter in på egen planhalva. Det blir upp till oss att lösa den biljetten.

Hur ska ni lösa den biljetten så ni får med er alla tre poängen hem till Göteborg?

- Sist så fick vi Nykvarns målvakt att framstå som landslagsmässig. Det håller inte. Så större fokus sista tredjedelen samtidigt som Oskar Adler spikar igen där bak och vinner målvaktsmatchen. Där har vi receptet till seger.


TV: Eliska Krupnova om chockbeskedet

Världens bästa innebandyspelare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: