Foto: Jeanette Flensburg
#100talanger

Örebrotalangen: "Svårt att hålla motivationen uppe"

ANNONS

Sara Sävenstrand om att tvingas träna på egen hand: "Då är det lite extra jobbigt"

Den här veckan publiceras Innebandymagazinets prestigefyllda lista Sveriges 100 största talanger under 17 år, där tio nya namn släpps varje dag. På 96:e plats kom Lillåns Sara Sävenstrand, en forward som representerade Örebros distriktslag redan förra säsongen och beskrivs som väldigt svårstoppad med sina snabba fötter.

– Jag började spela innebandy när jag var 10 år och har alltid spelat i Lillån. Jag spelar forward i Lillåns JAS-lag och går även NIU på Virginska gymnasiet i Örebro, berättar Sävenstrand om sig själv för Innebandymagazinet och beskriver vidare hennes utveckling senaste åren:

– Jag tror främst min spelförståelse har utvecklats under de senaste två åren då jag har fått spela med flera olika lag med olika spelidéer. Jag fick bland annat chansen att vara med i distriktslags-SM, men också att jag fick börja träna och spela matcher med ett äldre lag samt att jag fick spela innebandy i skolan med NIU. 

Vilka är dina styrkor som innebandyspelare enligt dig själv?

– Jag skulle säga att mina styrkor på planen är att jag är ganska snabb och jag gillar att stressa motståndarna högt upp i planen.

Hur har den här konstiga säsongen påverkat dig och din vardag?

– Det har varit jättetråkigt att inte få spela innebandy och svårt att hålla motivationen uppe när man har behövt träna själv. Jag är ju en lagspelare och då är det lite extra jobbigt när man inte har lagkompisarna omkring som peppar en genom träningen. 

Vad har du för mål med din innebandykarriär?

– Mitt mål med min innebandykarriär är att få spela i SSL och möta de allra bästa spelarna!

Vad har du för tips till yngre spelare som siktar uppåt?

– Mitt tips till yngre spelare är att hålla på mycket med bollen hemma. Några minuter per dag ger stor skillnad på planen. Och det viktigaste är såklart att ha kul!


TV: Fyra mål från skyttekungen i comebacken

Strängnäs Adam Nilsson tillbaka efter tre månader och gjorde succé direkt

Den här artikeln handlar om: