Örebrospelarens mardrömshöst
Marcus Hjelm (närmst i bild) har en tung höst bakom sig.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Örebroforwardens mardrömslika höst - drabbades av livsfarlig bakterie

ANNONS

"Jag låg med 40,7 i feber som högst och det tog ett tag innan de hittade felet"

Örebro innebandy är har varit hårt drabbat av coronaviruset under hösten - och ett flertal spelare och ledare har bekräftats smittade med covid-19. 

Forwarden Marcus Hjelm, är en av spelarna som drabbades tidigare i höstas - om än med lindriga syndrom. 

Tiden efter cornasmittan skulle dock komma att bli den värsta i 28-åringens liv. För Nerikes-Allehanda berättar han om sin mardrömslika höst. 

– Jag låg med 40,7 i feber som högst och det tog ett tag innan de hittade felet. Det visade sig att jag hade hjärtmuskelinflammation, hjärtsäcksinflammation och dubbelsidig lunginflammation, berättar Hjelm för NA, och förklarar att sjukdomssyptomen uppkommit efter att han kommit i kontakt med den mycket farliga bakterien legionella: 

– Förmodligen har jag duschat i någon hall som inte haft så mycket aktivitet på grund av corona. Sen är det förmodligen på grund av att jag hade corona som jag drabbades, eftersom dåligt immunförsvar är en av de vanligaste anledningarna till att man får legionella. 

Nu har Hjelm, som vårdades på sjukhus i två och en halv vecka, fått komma hem - och mår under omständigheterna bra. Trots det kan innebandykarriären vara över för Örebro-spelaren. 

– Den här säsongen är helt avskriven. Jag får inte anstränga mig på flera månader. Man får se hur hjärtat artar sig och så får jag ta ställning till nästa säsong. Förhoppningsvis blir jag fullt återställd och då kan man ta en funderare, men jag kommer inte att chansa.


TV: Fyra mål från skyttekungen i comebacken

Strängnäs Adam Nilsson tillbaka efter tre månader och gjorde succé direkt

 


Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Örebro Innebandys segerrad fortsätter efter 8-5 mot Surahammar

Den här artikeln handlar om: