Schweiz
André Andersson gjorde ett kort gästspel i Växjö tidigare under säsongen men är nu tillbaka i Schweiz för återstarten.
Foto: Swissunihockey
Internationellt

Ikväll start schweiziska ligorna upp igen

ANNONS

Efter ett långt uppehåll är det nu dags för återstart i de schweiziska högstaligorna.

I slutet av oktober förra året så togs beslutet att pausa de schweiziska ligorna NLA på grund av pandemin. Sedan dess har flera spelare från ligan lånats in till SSL för kortare gästspel, där samtliga nu har återvänt då ligan återstartar idag, enligt planen.

Men det blir ingen vanlig säsong under våren. På herrsidan innebär förändringarna bland annat att dubbelmöten slopas och att grundserien genomförs med elva spelomgångar - där sista omgången spelas i slutet av januari. 

Även slutspelet innehåller en rad nya lösningar där de sex främsta lagen säkrar en slutspelsplats samtidigt som lag sju till tolv gör upp om de två sista slutspelsplatserna och att slippa negativt kval. 

På damsidan är det samma tema, där lag ett till fem tar direktplatser till slutspel och där lag sex till tio gör upp om de tre sista slutspelsplatserna - och som på herrsidan - att slippa negativt kval. 

På herrsidan leder de regerande mästarna SV Wiler-Ersigen efter fem spelade omgångar medan piranha chur (klubben stavas med gemener) är serieledare i damernas liga efter sju matcher.

Under hösten hann flera svenskar dessutom utmärka sig i poängligan, där den förre Falun-spelaren Alexander Hallén gjort mest avtryck då han leder den totala poängligan. I damligan är doldisen Malin Brolund – som aldrig spelat högre än i Dam2an i Sverige – den bästa poänggörare på svensksidan.

Svenskarna som gjort mest poäng i herrarnas högstaliga:

1.(1:a i totala) Alexander Hallén, Zug United, 8+6 - 14p 

2.(4) André Andersson, Zug United, 8+2 - 10p

3.(11) Simon Jirebeck, Floorball Köniz, 4+4 - 8p

4.(19) Alexander Larsson, Zug United, 3+4 - 7p

5.(67) Joel Nyh, Tigers Langnau, 0+4 - 4p

6.(69) Pontus Karlsson Martell, 3+0 - 3p

7.(147) Daniel Johnsson, Grasshoper Club Zürich. 0+1 - 1p 

Den här artikeln handlar om: