Pixbo-Linköping
OBS! Spelaren på bilden är inte nödvändigtvis en av de drabbade.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Coronasmitta i Linköping – får inte flytta matchen

ANNONS

SSL-femman Linköping tvingas spela mot sin vilja på lördag.

På lördag reser Linköping till västkusten för match mot Pixbo Wallenstam. Hade man själva fått bestämma hade matchen blivit framflyttad då man har två konstaterade fall av covid-19 i truppen. För att en match ska flyttas krävs tre fall enligt förbundets regelverk. 

Till Corren säger sportchefen Johan Fredriksson följande:

- Jag tycker det är ganska osmart att spela. Vi vet ju inte om fler är sjuka. Inkubationstiden är längre. Folk kan smitta även om de inte utvecklat några symtom när vi åker dit på lördag. Det är dumt. Men Pixbo vill ju absolut spela, så då får vi göra det.

Linköping har nämligen fört fram en önskan om att få skjuta fram matchen trots att regelverket säger att matchen helst bör spelas, men har fått avslag av Pixbo. 

Pixbos sportchef Rikard Jonsson motiverar beslutet:

- I grund och botten så har vi ett regelverk från förbundet som vi får förhålla oss till. I det här fallet så kan man väl tycka att det var ”på gränsen”, och vem är det som fattar beslutet om vi ska spela eller inte? Vi vände oss till förbundet och det var ganska tydliga besked där: Matchen ska spelas om de inte får några fler bekräftade fall, säger han till Innebandymagazinet i en längre intervju du kan läsa här.

Matchrapporter: Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo utklassade AIK på hemmaplan

Den här artikeln handlar om: