Corona-pandemin
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Förbundets beslut om serieuppstart

ANNONS

På torsdagen kom Svenska Innebandyförbundets utlovade beslut om vad som gäller fortsättningsvis för förbundsserierna.

Svenska Innebandyförbundets (SIBF:s) Tävlingsutskott (TU) har beslutat att inleda förberedelserna för uppstart av förbundsserier enligt scenario B. Det råder fortsatt stor osäkerhet om uppstart enligt det scenariot kommer att vara möjligt, men av planeringstekniska skäl behöver förberedelserna nu påbörjas.

Definitivt beslut kommer tas senast den 1 februari.

Om lättnader i Folkhälsomyndighetens restriktioner inte har gjorts innan den 1 februari väntar uppstart enligt scenario C.

Spelprogram och tabeller för berörda serier kommer i början av kommande vecka ha ställts om i administrationssystemet iBIS. En del berörda matcher kommer därför att sättas som Inställda/Uppskjuta i berörda serier. Nya matchtider för de senarelagda omgångarna ska vara inlagda i iBIS senast fredagen den 22 januari.
Mer information kommer skickas ut till berörda föreningar.

Upplägg, Juniorallsvenskan (scenario B)
Juniorallsvenskan kommer avgöras genom enkelmöten med start vecka 6 (10-14 februari).

Serien avslutas senast i vecka 10, för att därefter under mars-april genomföra ett modifierat play off, där samtliga lag har möjlighet att medverka. Nationellt play off fortsätter sedan i maj-juni. Mer information kommer att skickas till berörda föreningar.

Det modifierade play off-spelet utgår om inte spel kan återupptas vecka 6. Beslut om detsamma tas senast den 1 februari.


DJ18-SM och P16-SM
Tävlingsutskottet har beslutat att flytta fram regionslutspelet i DJ18-SM och P16-SM från 6-7 februari till påskhelgen fredag-lördag 2-3 april.

Allsvenskan dam och division 1 herr (scenario B)
Förutsättningarna för upp-/nedflyttning samt play off kommuniceras senast i början på nästa vecka på innebandy.se.

Källa: Svenska Innebandyförbundet


TV: Eliska Krupnova om chockbeskedet

Världens bästa innebandyspelare gästar Fredrikssons innebandypodd

Den här artikeln handlar om: