Ställs mot gamla lagkamraterna
William Almlöf hoppas på att hitta självförtroendet i Täby.
Foto: Anton Måård
Allsvenskan norra

Efter succédebuten - nu ställs Almlöf mot gamla lagkamraterna

ANNONS

Hoppas fortfrande på en fortsättning i Kalmarsund: "Hoppas på att vi ska kunna hitta en kontraktslösning".

Kalmarsund går mot sin bästa säsong i klubbens historia - samtidigt har forwarden William Almlöf haft det desto tyngre. Nu hoppas 20-åringen, som för en vecka sedan skrev på en dubbellicens med allsvenska Täby, på att få hitta tillbaka till glädjen och självförtroendet igen: 

– Det blev en perfekt lösning för alla parter, säger Almlöf, som redan i debuten mot Tullinge slog till med fyra poäng för "nya" klubben. 

– Det var skönt att jag fick visa vad jag går för och att jag är en bra innebandyspelare. Självförtroendet har fått sig en törn under hösten och då var det extra skönt att det lossnade direkt här, säger forwarden till Innebandymagazinet och berättar om tanken bakom dubbel licensen: 

– Först och främst är tanken att jag ska spela matchen mot AIK i morgon och helgen därpå mot Sätra. Efter det får vi se vad som händer. 

Hur ser du på att återvända till Kalmarsund efter Sätra-matchen? 

– Målsättningen är fortfarande att jag ska ta en plats i Kalmarsund. Där är vi överens - men som jag var inne på tidigare - så vi får sätta oss ner och utvärdera situationen och se vad som blir bäst för alla parter. 

Är du besviken över den knappa speltid som du har fått under hösten? 

– Det är klart att man vill spela så mycket som möjligt, det vill alla. Samtidigt har jag förståelse för att tränarna har gjort sina val och vi har en tuff konkurrenssituation på min position, säger Almlöf, som sitter på ett utgående kontrakt med Kalmarsund. 

– Jag trivs jättebra nere i Kalmar och hoppas på att vi ska kunna hitta en kontraktslösning, som det är nu vill jag gärna fortsätta spela i klubben. 

I morgon, fredag, väntar AIK - en klubb som Almlöf lämnade för två säsonger sedan. 

– Det blir ett roligt möte, extra kul för mig som har spelat där. Förhoppningsvis blir det lite derbykänslor och hetta. 

Du gjorde fyra poäng i premiären - hur många poäng blir det från din klubba mot AIK? 

– Man siktar väl alltid på att nå åtminstone tre. Det låter som en rimlig siffra. 



Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: