Foto: Jimmy Palm
Superligan

Braksuccé för nyförvärvet i hennes SSL comeback

ANNONS

Lunds inlåning från Kalmarsund gjorde stor succé i debuten och låg bakom skåningarnas skrällseger.

Igår fick vi bevittna en av säsongens största skrällar när jumbolaget Lund slog sjätte placerade Warberg relativt komfortabelt i Svenska Superligan. En väldigt stark första period och ett stekhett nyförvärv låg bakom skrällen.

Snacka om braksuccé för Emelie Rosenqvist som gjorde comeback i SSL igår efter fyra säsonger i Allsvenskan med Kalmarsund. 24-åringen har lånats in under tiden som damallsvenskan är pausad och i sin debut för Lund igår gjorde hon två mål och en assist.  

- Otroligt skönt att vara tillbaka i innebandyns finrum igen, säger Rosenqvist till Innebandymagazinet och fortsätter berätta om succécomebacken:

- Jo men det är klart att det alltid är skönt att få göra poäng. Självförtroendet blir på topp direkt och då är det ännu enklare att göra det man är bra på. Är väl hyfsat nöjd med min insats, framåt kändes det ju väldigt bra men bakåt vill jag vara ännu tuffare till nästa match.

Den leftfattade forwarden spelade en säsong med Lund i näst högsta serien redan 2012/13 men sedan bytte hon till Malmö och var med på deras resa upp till SSL. Men hon fick aldrig riktigt chansen i Malmö när de tog klivet upp till SSL och det blev totalt två poäng på 26 matcher i SSL. Istället så flyttade hon till Kalmarsund och där lossnade poängmakandet direkt och hon öste in 101 poäng på sina första tre säsonger. Hon hann spela fem matcher i år innan serien stängdes ner och på dem gjorde hon hela 10 poäng och ledde poängligan i södra serien.  

- Skillnaden på mig nu är enormt stor. Jag har fått bygga ett otroligt självförtroende i kalmarsund. Man ser mig från en helt annan roll än senast jag spela i SSL. Min spelförståelse kan få blomma ut och jag kan ha mycket boll precis som jag vill. Så dagens Emelie spelar med större självförtroende, som kommit av förtroende, och vågar göra exakt det hon är bra på.

Varför vann ni över Warberg så lätt som ni gjorde?

- Lätt är kanske att vara lite väl stora i mun, men vi börjar bra och då blir det enklare att spela lugnt och en otrolig uppförsbacke för Warberg som vi bara står emot.

 

Den ens bröd den andres död är ett gammalt ordspråk som även fick liv i den här matchen. Rosenqvist stod för en braksuccé och Lund kunde gotta sig med säsongens andra trepoängare men i Warbergs lägret var det desto dystrare. Framförallt för deras succéspelare Sandra Hawerman vars fantastiska poängsvit tog slut. Efter 13 raka matcher med poäng så fick Hawerman lämna planen poänglös för första gången denna säsong.  

- Jag har svårt att sätta ord exakt på vad som hände. De är extremt effektiva i sina lägen den första perioden och täcker ner våra skott otroligt bra hela matchen. Kändes som vi mötte ett helt nytt Lund. Vi får sätta oss ner och jobba vidare på det som brast idag. Det är tråkigt att starta året på detta vis och för min egen del känns det trist att inte kunnat bidra till laget såklart. Men som tur är kommer det nya matcher och då blir det nya tag. Känner mig redan revanschsugen.

Efter Hawemans poängnolla återstår det bara två spelare som gjort mål i varje match de spelat den här säsongen och det är Endres Ellen Bäckstedt som gjort poäng i 13 raka matcher och Thorengruppens Veera Kauppi som gjort poäng i alla 11 matcher hon spelat.


TV: Eliska Krupnova om chockbeskedet

Världens bästa innebandyspelare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: