Täby FC förlorade mot Tullinge

Tullinge tog bonuspoängen borta mot Täby FC

Matchen i Allsvenskan norra herr mellan hemmalaget Täby FC och gästande Tullinge var oavgjord vid full tid, 7-7. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 8-7 (3-2, 1-2, 3-3, 1-0).

Tullinges lagledare Urban Sandgren:

– Skönt med seger i förlängningen även om vi borde ha stängt matchen vid 4-7 mitt i tredje perioden. En bra laginsats med rejälare spel än innan uppehållet, men en dipp i andra perioden då de får göra två enkla kassar.

Axel Ekström och Calle Heinby gjorde två mål var för Tullinge. Övriga mål för bortalaget gjordes av Patrik Kalte, Kasper Malmsten, Niklas Schüler och Pontus Sjöström, målen för Täby FC gjordes av Tobias Compier 3, William Almlöf 2, Filip Rönnkvist och William Westerholm.

Tullinges nya tabellposition är fjärde plats, medan Täby FC är på elfte plats.

Nästa motstånd för Täby FC är AIK. Lagen möts fredag 8 januari 19.30 i Solnahallen. Tullinge tar sig an Sätra hemma lördag 9 januari 15.00.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge