Foto: Bosse Grängsjö
#100talanger

Målvaktstalangen tränar med SSL-laget: "Utmanande"

ANNONS

Skolades om från utespelare till målvakt: "Hade inte någon som ville stå i mål"

Idag publicerades platserna 80-71 på Innebandymagazinets prestigefyllda lista Sveriges 100 största talanger under 17 år. På 72:a plats kom Rönnbymålvakten Nellie Vedin, som faktiskt var nära redan förra säsongen då hon nämndes bland ”50 spännande prospects utanför talanglistan”. Nu är hon inne på sin första säsong i Allsvenskan och beskrivs av experter i Västeråsområdet som den tveklöst med lovande keepern i området i årskull -04.

Här berättar hon om sin innebandybakgrund fram till idag:

– Jag började spela innebandy när jag var sex år i Sala Silverstaden och började där som utespelare men skolades om till målvakt när jag var runt tio år, då vi inte hade någon som ville stå i mål i laget. Under åren som målvakt fick jag även chansen att träna och spela med de äldre lagen i föreningen. 2017 ville jag testa på annan miljö så jag valde att byta till FBC Uppsala under en kortare period. Men valde att fortsätta min utveckling i Västerås IBS Ungdom där jag spelade i tre säsonger innan jag tog beslutet att jag ville spela seniorspel i Västerås Rönnby IBK där jag nu hör hemma i deras allsvenska lag, säger Nellie Vedin till Innebandymagazinet.

Hur skulle du beskriva din utveckling senaste åren?

– Min utveckling de senaste åren har varit ganska stor då vi spelade JAS med ett i stort sett 03-lag, i både -01 och -02 i Stockholm/Uppland-klasserna. Helst första året i JAS var tuff då vi mötte 01:orna där det blev mycket försvarsspel vilket ledde till stor utveckling inom laget. Under förra säsongen spelade vi även kval och regionsslutspel med Västerås IBS. Jag fick även chansen att stå majoriteten av i SDF-SM för 03:orna.

Vilka är dina styrkor som målvakt enligt dig själv?

– Mina styrkor är att jag har bra spelförståelse vilket oftast leder till att jag sitter rätt i målet, är även aggressiv i närspelet och har ett bra utkast som kan resultera i att jag får assists.

Hur har den här konstiga säsongen påverkat dig och din vardag?

– Denna pandemi har påverkat mig på så sätt att det blivit mindre innebandy och mer koncentration på den fysiska statusen. Lite innebandyträning blir det ändå när jag fått träna med SSL-laget vilket alltid är uppskattat för att bibehålla tekniken samt att det är utmanade och utvecklande.

Vad har du för mål med din innebandykarriär?

– Att fortsätta utvecklas och att spela SSL i ung ålder och självklart hade det varit kul att spela i U19-landslaget.


TV: Magisk assist av Gabriel Kohonen i JAS

Se RIG-forwardens show i Juniorallsvenskan

Du kanske även vill läsa:
100 största talangerna i Sverige: Plats 80-71
Plus 100 största talangerna i Sverige: Plats 80-71
100 största talangerna i Sverige: Plats 90-81
Plus 100 största talangerna i Sverige: Plats 90-81
100 största talangerna i Sverige: Plats 100-91
Plus 100 största talangerna i Sverige: Plats 100-91
Den här artikeln handlar om: