Superligan

Planens gigant - snart i landslaget?

Matchreferat: Så gick det till när Kalmarsund bortaslog Fagerhult Habo.

Period 1:

Hemmalaget Fagerhult Habo började matchen väldigt bra och var ofta uppe och försökte pressa Kalmarsund tidigt i banan. Habo tog ledningen efter bara några sekunder spelade genom Isaac Rosén i slottet. Just kontringar är något som Habo använde sig mycket av i den första perioden och skapade faktiskt en del lägen. Men inte de där riktigt farliga lägena utan Thomas Crona hade de relativt lugnt. Kalmarsund växlade upp tempot och rörligheten ju längre perioden led och ledde fullt rättvist med 4-2 vid pausen, trots två missade straffslag. Kim Nilsson sköt över och Cyril Haldemann räddade Filip Stjernbergs försök.

Period 2:

Fagerhult Habo bet sig kvar i matchen och var helt klart med. De hade taktiken klar för sig och steppade upp en aning, de har en större variation i sitt spel och är bättre i beslutsfattandet när de skulle kontra och när de skulle spela sig fram och etablera längre anfall. Kalmarsund då, jo de satt fortsatt i förarsätet även efter två perioder och känslan är väl att de inte krävs något topp prestation för att åka hem med alla poängen. Max Källerteg är väldigt skicklig och lyckades prickat in två mål. Göteborgaren har haft det tungt med målskyttet hittills denna säsong men ikväll steppade han upp och hittade nätet välförtjänt. En desto mer van målskytt är hemmalagets Tim Andersson-Carlsson som lyckades slå in en väldigt kylig straff.

Period 3:

Tredje perioden började men en ny tempohöjning från Fagerhults sida gjorde att man jobbade sig ikapp Kalmarsund allt mer. Och de kan tacka planens gigant Tim Andersson-Carlsson som verkligen visade varför han är en av ligans hetaste spelare. Fyra poäng (3+1) från den unga rightskyttens sida som snart kanske kan få chansen att visa upp sig i seniorlandslaget. Kalmarsund lyckades hålla undan med kniven mot strupen och en annan tremålsskytt Filip Stjernberg var den som satte spiken i kistan, 9-7 med dryga två minuter kvar. Efter det orkade inte hemmalaget komma tillbaka ännu än en gång. Kevin Haglund ska också nämnas tack vare sitt hattrick. Samtliga poäng till Kalmar.

TV: Eliska Krupnova om chockbeskedet

Världens bästa innebandyspelare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö